Haberler

Son Dakika: Yediiklim Yayınevi'nde eğitim alarak KPSS'ye giren öğrencilerin cevap anahtarları inceleniyor

Güncelleme:

Son dakika: Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın geçtiğimiz pazar günü gerçekleştirilen oturumunda Yediiklim Yayınevi'nin kitapçığında yer alan 20 sorunun ÖSYM'nin sorularıyla aynı çıkması üzerine soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında KPSS iptal edildi. Devlet Denetleme Kurulu bugün de Yediiklim Yayınevi'nde eğitim alarak KPSS'ye giren öğrencilerin cevap anahtarlarının incelenmesini kararlaştırdı.

Kamu Personeli Seçme Sınavı'na 1 yıldan bu yana çalışan binlerce kişi, geçtiğimiz pazar günü sınava girerek ter döktü. Sınavın ardından diğer oturumlar için beklemeye geçilirken, sosyal medyada yayılan bir iddia ortalığı ayağa kaldırdı. Yediklim Yayınevi'nin kitapçığındaki 20 sorunun 20'sinin de KPSS sınavında sorulduğu iddiası, tepkilere neden oldu.

YEDİİKLİM ÖĞRENCİLERİNİN CEVAP ANAHTARLARI İNCELENECEK

Tepkilerin ardından başlatılan soruşturma kapsamında KPSS iptal edildi. Devlet Denetleme Kurulu'nun incelemeye aldığı konuyla ilgili bugün yeni gelişmeler yaşandı. Kurul, Yediiklim Yayınevi'nde eğitim alarak KPSS'ye giren öğrencilerin cevap anahtarlarının incelemesini kararlaştırdı.

DDK BAŞKANI YUNUS ARINCI: ASILSIZ HABERLERE İTİBAR ETMEYİNİZ

Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı da bugün süreçle ilgili yeni bir açıklama gerçekleştirdi. Resmi kaynaklardan elde edilmeden ortaya atılan bilgilere itibar edilmemesini isteyen Arıncı, "Bazı mecralarda kurumumuz kaynak gösterilerek asılsız haberler paylaşılıyor. Bu haberlerle KPSS ile ilgili soruşturma sürecini bulandırmaya çalışıyorlar, asılsız haberlere itibar etmeyin. Süreçle ilgili en şeffaf bilgileri aktarmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

YAYINEVİ, İDDİALARI REDDETTİ

Yediiklim Yayınevi sahibi Münir Çelik de dün kameralar karşısına geçerek, kendi üzerlerine atılan suçlamaları ÖSYM'ye yöneltti. Soruları "herhangi birilerine özel" hazırlamadıklarını savunan Çelik, "Sosyal medyada dolaşan 20 adet noktası, virgülüne kadar aynı (ÖSYM soruları ile) denilen sorularla ilgili iddialar asılsızdır. Öyle bir soru yoktur, olması da mümkün değildir, hayatın gerçeklerine aykırıdır. İddia edildiği gibi sorular bize verilmiş değil. Bu yayınevinin tarihinde böyle bir şey yok." diye konuştu.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Güncel

KPSS Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500

Yorumlar (4)

Dr.Kimbel:

Bende oradan eğitim aldım 30 yıldır cerrahım bu ana kadar vakalı hastam olmadı binlerce hastayı amaluyat ettim yüzün üstünde kalp amaliyatı gerçekleştirdim,şimdi görevime sonmu verilecek

3
33
yanıtYanıtla
Cenk Muzuri:

Tamam da ) Yediiklim'de eğitim almadan orada eğitim alandan cevapları almış sınava girenler olup olmadığını nasıl anlayacaklar?

14
5
yanıtYanıtla
Alt Tan:

Hem cevap anahtarlarını hem hangi siyasi partiye yakın ve bağlı oldukları araştırılsın.

12
2
yanıtYanıtla
Ahmet Duran:

Adamların kitapçığında çıkan soruların kpss de çıkması yediiklimin suçu değil ösymnin suçu. Adam sormuş sen alıp sınava koymuşsun. Sonra milletin emeğini hayatını ziyan edecekler. Yazık yahu. Allah var Allah!

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title