Haberler

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasi trafiği sonuç verdi! Rusya'dan Ukrayna'da ateşkes kararı

Güncelleme:

Son dakika: Rusya Devlet Başkanı Putin'le görüşmesinin ardından Ukrayna lideri Zelenski ile de telefon görüşmesi gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasi trafiği sonuç verdi. Kremlin'den yapılan açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'da 6-7 Ocak tarihlerinde ateşkes ilan edeceği duyuruldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmesinin ardından bugün de Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Putin'e barış çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenski'ye de savaşı bitirmek için ara buluculuk yapmaya hazır olduğunu söyledi.

RUSYA'DAN ATEŞKES KARARI

Erdoğan'ın diplomasi trafiği kısa sürede sonuç verdi. Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya Savunma Bakanlığı'na Ukrayna'da 6 Ocak saat 12.00'den itibaren 36 saatliğine ateşkes uygulanması talimatı verdi. Kremlin'den yapılan açıklamada ise Rusya'nın Ukrayna'da 6-7 Ocak tarihlerinde ateşkes ilan edeceği duyuruldu. Ateşkes kararının arkasında Ortodoks Noeli olduğu belirtildi. Rus birlikleri yarın saat 12'den itibaren 36 saat boyunca cephe gerisinde olacak.

İNSANİ YARDIM VE TAHIL KORİDORU ELE ALINDI

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Zelenski ile görüşmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından açıklama gelmişti. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Görüşmede, Türkiye'nin Ukrayna'ya insani yardım ve enerji konusunda sağladığı destek ile tahıl koridorundaki gelişmeler ele alındı.

"TÜRKİYE, ARABULUCULUK GÖREVİNE HAZIR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Rusya ve Ukrayna arasında kalıcı barışın tesisi için Türkiye olarak kolaylaştırıcılık ve arabuluculuk görevini üstlenmeye hazır olduklarını ifade etti.

DİPLOMATİK KATKI VURGUSU

Esir değişimi konusundaki çalışmalarının devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zaporijya Nükleer Santrali konusunda yürütülen süreci hızlandırmak için de diplomatik katkı sağlayabileceklerini dile getirdi."

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasi trafiği sonuç verdi! Rusya'dan Ukrayna'da ateşkes kararı

Mesut Şahin
Haberler.com - Güncel

Kremlin Ukrayna Rusya Güncel Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (6)

Mustafa TekkaleMMM:

Adamların noeli tabiki ara verecekler biz görüştük diye değil ya.

109
89
yanıtYanıtla
bekir yapici:

aynen öyle zelenski avrupa ülkelerinden arabuluculuk ve yardim istiyor putinde ab veya abd´nin arabuluculuguna karsi bu savas avrupa ve abd silah arac gerec malzeme ve para verdikce devam eder.

yanıt37
yanıt10
VaioNokia:

Suriyede Afganistanda amerikayla birlikte kardeş kardeş geçinen rus devleti konu Ukrayna olunca amerikayla karşı karşıya geliyorsa bu kabahat sadece abdnin değil rusyanındır da. putin bu kadar şeyi bile akıl edemiyorsa o koltukta oturmasın.

yanıt0
yanıt0
Necdet:

çok net ortodoks "Christmas" için demiş adamlar. Her şeyden de bir rant çıkarmak yanlış. Rusya da son ölen askerler için intikam yeminleri ediliyorken uzun süreli ateşkes zor.

79
7
yanıtYanıtla
ERKAN ÜNAL:

Antalyadaki ruslar artık evine dönsün kiralar fırladı uçtu artık,putinreis şu işe Bi el at artık,gerekirse bizde savaşalım ukraynayi mi alacaksın,barış mı saglayacaksan ne istiyorsan söyle de yardım edelim,yeter ki Bi gidin,tatil yapmaya gelin sadece,yatılı misafir istemiyoruz

52
16
yanıtYanıtla
Ahmet AKGÜL:

ceset toplamak için mi 2 gün ateşkes!!!

20
13
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title