Haberler

Son Dakika: Korona vaka sayıları binin altına düştü! 3 gün üst üste binin altında kalırsa toplu taşımada maske zorunluluğu kalkacak

Son dakika: Koronavirüsle mücadele kapsamında toplu taşıma ve sağlık kuruluşlarında uygulanan maske zorunluğunun kaldırılması için vaka sayılarının 1000'in altına düşmesi bekleniyordu. Bakan Koca, sevindiren haberi sosyal medya hesabından verdi. Koca, yaptığı açıklamada "Vaka sayısı 1.000'in altına düştü. Vefat sayımız ise 5 oldu. Vaka sayısı üç gün üst üste binin altında gerçekleştiğinde, maske kullanımı toplu taşımada da zorunlu değil serbest olacak." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de 22 Mayıs koronavirüs verileri açıklandı. Buna göre, son 24 saatte 118 bin 852 Kovid-19 testi yapıldı, 905 kişinin testi pozitif çıktı, 5 kişi yaşamını yitirdi, iyileşenlerin sayısı ise bin 19 oldu.

BAKAN KOCA: BEKLEDİĞİMİZ GÜN GELDİ

Vaka sayılarının 1000'in altına düşmesiyle birlikte gözler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya çevrildi. Bakan Koca sevindiren haberi "Uzun süredir beklediğimiz gün geldi" sözleri ile duyurdu.

3 GÜN BİNİN ALTINDA KALIRSA TOPLU TAŞIMADA MASKE ŞARTI KALKACAK

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Vaka sayısı 905. Uzun süredir beklediğimiz gün geldi. Vaka sayısı 1.000'in altına düştü. Vefat sayımız ise 5. Vaka sayısı üç gün üst üste binin altında gerçekleştiğinde, maske kullanımı toplu taşımada da zorunlu değil serbest olacak. Daha düşük sayıların haberini vermek dileğiyle!" ifadelerini kullandı.

Son Dakika: Koronavirüste vaka sayıları binin altına düştü! İki gün daha devam ederse maske zorunluluğu kalkacak

UYGULANAN AŞI MİKTARI 147 MİLYONUN ÜSTÜNDE

22 Mayıs koronavirüs verilerine göre; Türkiye'de bugüne kadar uygulanan aşı miktarı 147 milyon 678 bin 580 doza yükseldi. 18 yaş üstünde en az iki doz aşı yaptıranların oranının en yüksek olduğu 10 il, Osmaniye, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Manisa ve Zonguldak oldu.

Son Dakika: Koronavirüste vaka sayıları binin altına düştü! İki gün daha devam ederse maske zorunluluğu kalkacak22 Mayıs Koronavirüs Tablosu

AŞI UYGULAMASININ EN AZ OLDUĞU İLLER

En az iki doz aşı uygulananların oranının en düşük olduğu iller ise Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ olarak sıralandı.

Haberler.com / Emre İliksiz - Güncel

Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (5)

Hakan Arslanoglu:

Zaten kalktı gibi. toplu taşımada yarı yarıya maske kullanımı azaldı.

6
2
yanıtYanıtla
millet yorumu:

toplu tasımada maske takanlar yokki hiç kimse takmıyor

5
1
yanıtYanıtla
Hakan Saglam:

2019 dada ilk ciktiginda avrhpa 30 binlerde vakayla cirpinirken 3600 vaka acikliyolardi o zamanda dedim yine diyorum biz baska dunyadamiyiz orda neyse bizdrde uc asagi bes yukari aynidir diye.eger binin altindaysa bende namik kemal im arkadas.

6
0
yanıtYanıtla
Yasin aykaç:

Niye 3 gün de neden 4 gün yada 5 gün yada 2 gün değil tanrının hakkı 3 defa mı diye

1
1
yanıtYanıtla
Rahman Karaeski:

Ne maskesi ya kimse takmiyorki

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title