Haberler

Uzman isim, Kayseri'de artan vaka sayısını akraba ilişkilerinin iyi olmasına bağladı

Güncelleme:

Ticaretin yaygın olduğu Kayseri'de koronavirüs vaka sayısında artış gözlendi. Kayseri Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. İsmail Kılıç, "Kayseri'de ticaretin yaygın yapılması, akraba ilişkilerinin iyi olması ve ziyaretlerin kesilmemesi vaka sayısını yükseltiyor" dedi.

Kayseri Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. İsmail Kılıç, koronavürüs salgınıyla ilgili olarak, " Kayseri'de ticaretin yaygın yapılması, akraba ilişkilerinin iyi olması ve ziyaretlerin kesilmemesi vaka sayısını yükseltiyor" dedi.

"ARKADAŞ OTURMALARINI TERK EDEMEDİK"

Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. İsmail Kılıç, Kayseri'nin dinamik bir toplum olduğuna dikkat çekerek, "Özellikle aileler arası bağlar çok kuvvetli. Biz halen arkadaş oturmalarını terk edemedik. Düğünler, cenazeler, kına geceleri gibi etkinliklerde toplu halde bulunuluyor. İnsanlar zaman zaman bu samimi ortamda maske takmıyorlar, mesafe kurallarına uymuyorlar. Her türlü uyarımıza rağmen 'bize bir şey olmaz' mantığı ile yaklaşıyorlar" diye konuştu.

"BU DURUM PANDEMİNİN PİKİ OLABİLİR"

Koronavirüs salgınının her yaş grubunda görülebildiğini belirten Kılıç, "Bizim gördüğümüz şu; bugün en gencimizden, en yaşlıya kadar tabloyu ağır atlatan hastalarımız oldu. İlimizde gerekli tedbirler alınıyor. Bu durumun geçeceğini düşünüyor, pandeminin bir piki olduğunu tahmin ediyoruz. İnşallah Kayseri'de önümüzdeki günlerde vaka sayılarında ciddi azalma göreceğiz. Vakaların yükselmesi sadece Kayseri'ye ait değil. Tüm dünyada bu dönemde koronavirüste yaygın bir artış var. Kayseri'de ticaretin yaygın yapılması, akraba ilişkilerinin iyi olması ve ziyaretlerin kesilmemesi vaka sayısını yükseltiyor. Kafe, restoran gibi alanlarda insanlar dikkat edemeyebiliyor. İnsanlar unutmamalı ki virüsü taşıyan en yakınızdaki insan. Bunu bu şekilde düşünürseniz kendinizi korumanız daha kolay olur. Ben kendi adıma karşımdaki herkesi virüslü olarak düşünüyorum ve ona göre hiçbir yerde maskemi çıkarmıyorum" ifadelerini kullandı.

'Kayseri'de akraba ilişkilerinin iyi olması vaka sayısını yükseltiyor'

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmail Kılıç Koronavirüs Kayseri Haberler

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Bakmadan Geçme

Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1-2 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

500

Yorumlar (31)

KAyseri:

Kayseri de mi akraba iliskileri iyi allah aşkına yapmayın ya bu kadar çıkarcı bir memlekette ne akraba ilişkisi

32
11
yanıtYanıtla
Erciyes:

Sen çıkarcı yer görmemişsin kayseri nur alem nur kalir cik disariyada gör

yanıt4
yanıt3
mehmet:

katılıyorum size ama biraz eksik anlatmışınız. çıkarcı ve uyanık geçinen bütün kayserililer değil. sadece ben kayserinin yerlisiyim diyen grup çıkarcı menfaatci oluyor. onun dışında kalan kesim türkiyenin her yeri ile aynı olan insanlar

yanıt8
yanıt1
Adam:

Allah aşkına yıllardır Kayseri'de olup bitenleri saklamaktan bikmadimiz diğer şehirlerde akrabalık yok mu her şehirde çatır çatır denetim yapılıp ceza yazılırken Kayseri tık yok daha dün gördüm mazakaland tarafından gelen otobüste kırmızı ışıkta durduğunda saydım 8 kişi ayakta idi.hem bu nasıl akrabalikmis birbirine virüs bulaştırmak için ziyarete gidiyorlar bir ay önce bir adam açıkladı Kayseri'de vakalar artıyor diye adamı linç ettiniz Bld başkanı şemşamer ile uğraşıyor

18
5
yanıtYanıtla
Sd:

Kardeş Kayseri deki denetleme hangi şehirde var polis uçana kaçana ceza yazıyor

yanıt2
yanıt2
corona corolla:

Müdür Doktor sanki 50 korona sebeplerini övgüyle anlatıyor, biryerlere yaranma zamanı değil beyfendi, açıkça ne yapılmalı ne yapılmamalı onları anlat geç kenara, hikaye anlatma insanlaraHaksız mıyım Allah aşkına

13
4
yanıtYanıtla
BA:

DOKTOR ZATEN O YÜZDEN SAÇMALAMIŞ

yanıt1
yanıt0
Hülya:

Kaç defa devlet olarak geceleri denetime çıktınız.

13
4
yanıtYanıtla
Mustafa:

Sağlık çalışanları gecenin bir yarılarına kadar ev ev dolaşıp geziyorlar.

yanıt1
yanıt1
yilmaz Topal:

inatla kurallara uymuyorlarsa yapacak tek sey ili karantinaya almak

13
3
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title