Haberler

Japonya'da sel heyelana neden oldu: 3 ölü

Güncelleme:

- Japonya'da sel heyelana neden oldu: 3 ölü

TOKYO - Japonya'da etkisini sürdüren şiddetli yağışın Nagano eyaletinde yol açtığı heyelanda 3 kişinin hayatını kaybettiği bildirilirken, şiddetli yağışlar nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yükseldi.

Japonya'nın Shimane, Saga, Hiroşima, Nagasaki ve Fukuoka eyaletleri başta olmak üzere ülkenin farklı kesimlerinde yaklaşık 3 gündür etki gösteren şiddetli yağış bugün Nagano ve Gifu eyaletlerinde etkisini artırarak sürdü. Nagano eyaletindeki Okaya şehrinde sabah erken saatlerde meydana gelen heyelanda 5 kişinin toprak altında kaldığı bildirildi. Şahıslardan 2'sinin yaralı olarak kurtarıldığı açıklanırken, 3 kişinin ise hayatını kaybettiği öğrenildi. Ayrıca bölgedeki bazı yollarda göçükler meydana geldiği kameralara yansıdı.

Gifu eyaletindeki Gero şehrinde ise nehir kenarındaki bir otoyolda çökme meydana geldi. Yetkililer tedbir amacıyla yolun 5 kilometrelik kesiminin trafiğe kapatıldığını duyurdu. Bölgedeki nehirlerde kısmi taşkınların yaşandığı belirtildi. Saga eyaletindeki Takeo şehri başta olmak üzere eyaletin birçok kesiminde sel baskınları ve heyelanların meydana geldiği kaydedilirken, bazı evlerin sular altında kaldığı açıklandı. Öte yandan Shimane eyaletindeki Gotsu şehrinde de nehir taşkını nedeniyle bazı yerleşim yerleri sular altında kaldı. Dün gece Hiroşima'da yaşanan heyelan felaketinin yol açtığı yıkım da bugün amatör kameralara yansıdı. Yolda kalan araçların çamura battığı görülürken, caddelerin de heyelanın taşıdığı çamurla kaplandığı görüldü.

Felaket bölgesinde yeni risk

Ayrıca geçtiğimiz 3 Temmuz'da başlayan şiddetli yağışın neden olduğu sel ve heyelan felaketinden etkilenen ve 18 kişiye mezar olan Shizuoka eyaletindeki Atami şehrinde yerel otoriteler yeni heyelan riskine karşı uyarıda bulundu. Daha önce toprak kayması meydana gelen bölgede yeniden etkisini artıran nedeniyle zeminde yumuşama gözlendiği açıklanırken, riskli bölgelerde yaşayan sakinlere tetikte olma çağrısı yapıldı.

Bugün öğlen saatleri itibariyle toplam 70 bin hanede yaşayan yaklaşık 150 bin kişiye yönelik acil durum uyarısının yürürlükte olduğu bildirilirken, yetkililer riskli bölgelerde yaşayan sakinleri tahliye uyarılarına karşı hazırlıklı olmaya çağırdı.

Bilanço ağırlaşıyor

Japonya'da etki gösteren şiddetli yağışın neden olduğu heyelanda geçtiğimiz Cuma günü bir kişinin yaşamını yitirdiği bildirilmiş, en az 2 kişinin kayıp olarak kayıtlara geçtiği açıklanmıştı. Son ölümlerle birlikte felaketin bilançosu 4'e yükselmiş oldu. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nagasaki Hiroşima Japonya 3. Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title