Haberler

Son Dakika: Yolsuzluk operasyonu kapsamında Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar gözaltına alındı

Güncelleme:

Son dakika: İzmir Menderes Belediyesi'ne yönelik yolsuzluk operasyonu kapsamında Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ve Belediye Meclis Üyesi Ertan Güleç gözaltına alındı.

Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen, Menderes Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında elde edilen belgelerin incelenmesi sonucunda Özdere'de inşaatı devam eden 5 yıldızlı otelin imar planına aykırı şekilde yapımına izin verildiği belirlendi.

RÜŞVET İDDİASI VAR

Karşılığında ise Bodrum ilçesinde bulunan iki adet villanın aracılar kullanılarak 'rüşvet' olarak verildiği iddiasıyla ilgili Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Belediye Meclis Üyesi Ertan Güleç, mimarlık şirketinin sahibi ve otel müdürü gözaltına alındı.

EMNİYETTEKİ İŞLEMLERİ SÜRÜYOR

Soruşturma kapsamında dün gözaltına alınan 28 şüphelinin emniyetteki işlemleri ise sürüyor. Soruşturmanın 2018-2021 yılları arasındaki çöp toplama ve iş makinesi kiralama gibi ihaleleri kapsadığı belirtildi. Zanlıların ihaleye fesat karıştırmak ve rüşvet almakla suçlandığı belirtildi.

Son Dakika: Yolsuzluk operasyonu kapsamında Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar gözaltına gözaltına alındı

32 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan, yolsuzluk soruşturmasında gözaltı sayısı 32'ye çıktı. Çok sayıda şüphelinin olduğu operasyonun 'ihalelerde usulsüzlük' ve 'rüşvet' olmak üzere 2 dalga halinde yapıldığı belirtildi. 28 kişinin gözaltına alındığı dünkü operasyonun da ihaleler ile ilgili olduğu bildirildi. 4'ü eski, 3'ü mevcut belediye dönemine ait çöp toplama, iş makinesi ve araç kiralama ihalelerinin soruşturmaya konu edildiği öğrenildi.

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Emniyetteki işlemleri süren Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ise konu ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Kayalar açıklamasında, "Bazı basın yayın kuruluşlarında hakkımda yer alan şahsıma adli işlem uygulandığına dair haberlerin herhangi bir gerçeklik payı yoktur. Soruşturma kapsamında ifademe başvurulmak üzere Mali Şube Müdürlüğü'ne gelip, görevimizi yerine getirdik. Yapılan operasyonla ilgili adli süreç devam etmekte olup, süreci yakından takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Güncel

Menderes İzmir Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (12)

Tranko Buskas:

Bu ülkede zerre adalete inancım yok. Yandaş belediye olsaydı böyle olmazdı. Yandaş olmayanı yargılamak çok kolay. Adalet kalmadı ülkede

193
174
yanıtYanıtla
HALİS ER:

hırsızın hiç suçu yok yani öyle mi

yanıt49
yanıt17
delu gri:

Yandaş yapınca karşıtlarda mı yapabilir yani ? Ortada bir yanlış varsa kim olduguna bakılmamalı bence ...

yanıt91
yanıt11
ali can:

Halis hırsızın suçu var da sen sanıyor musun ki sadece chpli yerlerde oluyor bunlar.seçim yaklaşıyor.beynin varsa düşünürsün biraz

yanıt4
yanıt5
HALİS ER:

chp deyince aklıma ilk gelen yolsuzluk

139
118
yanıtYanıtla
Mehmet Ümit:

Bu kaçıncı CHP belediyesi.

89
70
yanıtYanıtla
Hakan:

CHP'li belediyeleri seçimle alamadılar şimdi kayyum atama peşindeler...

27
67
yanıtYanıtla
Mehmet Ümit:

Hakan bu yorumu içinden gelerek yada objektif olarak yazdığına kimse inanmaz. Partizan kardeşim sağlıklı günler dilerim.

yanıt10
yanıt1
sadece kadir:

DEVLETİN HER KADEMESİNDE NE RÜŞVETLER DÖNÜYOR. BAKIYORSUN 1 DÖNEM BELEDİYE BAŞKANI OLMUŞ VİLLA, DAİRELER, DÜKKANLAR SAHİBİ OLMUŞ. BUNU BAŞKANLIK MAAŞIYLA YAPTIYSA NASIL YAPIYOR PEKİ BU BAŞKANLIĞIN MAAŞI NE KADAR ? NASIL OLSA HAVADAN GELEN PARA OHH YE KÜRKÜM YE.

28
0
yanıtYanıtla
Fatihan:

Şu durumda dahi hala particilik yapanlar varya işte gizli hain onlar...

12
16
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title