Haberler

Son Dakika! Osmanlı'dan beri ayakta duran İstanbul'daki Vaniköy Camisi'nde çıkan yangın kontrol altına alındı

Güncelleme:

Son dakika! İstanbul Çengelköy'deki Vaniköy Camisi'nde yangın çıktı. Denizden ve havadan müdahale edilen yangının, bir saatlik çalışma sonrası kontrol altına alındığı belirtildi.

Vaniköy Camisi'nde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın, denizden de Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı ekiplerin desteğiyle kontrol altına alındı. Ekiplerin yoğun uğraşının ardından söndürülen yangın nedeniyle tarihi camide büyük çapta hasar oluştu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, 13.30 sıralarında Üsküdar ilçesi Kandilli Mahallesi'nde bulunan tarihi Vaniköy Camisi'nde henüz tespit edilemeyen bir nedenle yangın çıktığı anlatıldı. Olay yerine süratle karadan ve denizden yangın söndürme ekipleri sevk edildiğine vurgu yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Denizden 3 sahil güvenlik teknesi, karadan İstanbul Büyükşehir Belediyesi 5 itfaiye araç ve ekibiyle müdahale edilerek kontrol altına alınan yangını soğutma çalışmaları devam etmektedir. Ahşap kısımları yanan Vaniköy Camisi'ndeki yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturma başlatılmıştır."

1665'TE YAPILDI

Üsküdar Kandilli'de Vaniköy Caddesi'ndeki cami, Vani Mehmet Efendi tarafından 1665'te yapıldı. Sultan I. Mahmut zamanında da hünkar mahfili ilave edilen caminin tek minaresi ve şerefesi bulunuyor. Cami, dikdörtgen planlı, duvarları kagir ve kırma yapılı bir özelliğe sahip.

Yangından ilk görüntüler:

500

Yorumlar (18)

Saflar Sımsıkı:

Camiyi yakan cehennem köpekleridir.

17
6
yanıtYanıtla
cimbomlu:

bilerek yakildi.

15
4
yanıtYanıtla
rant:

manzarası güzel kim bilir hangi kem göz dikildi

15
1
yanıtYanıtla
e.müftü:

Müteahhitlere iş çıkarmışlar bu millette para çok cami dedin mi yağdırır bağışı (kimse nereye ne harcandı sormayınca ver ver ver cennette köşk kazanacaklara fırsat )3 e yap 5 götür yıllarca sürecek iş. İyi niyetli düşünemiyoruz artık bu hale getirdiler bizi.

yanıt4
yanıt1
Otel Yapacaz:

boğaza sıfır orman bitti şimdi camilere mi sıra geldi. Allah''tan korkmazlar

10
0
yanıtYanıtla
kim meden yaktı:

bunca yıllık cami nasıl yanar ? elekrik arızası akla gelyor, bakım niye yapılmaz ? kötü şeyler düşündürüyor. .

8
1
yanıtYanıtla
gidiyeah:

bu kış ayında nasıl olduda yandı ? yada yaktılar mı

9
0
yanıtYanıtla
Osmanli:

Şüpheli bencede Hain çok ülkede kardeş ... Kasten yakildiysa yakanlarda cehennem ateşi de kül olsun

yanıt0
yanıt0
burusli:

her şey guzel olacak denıldı masallah basımıza gelmeyen musıbet kalmadı harbıden artık bunun gıtmesı sart oldu yaaaaa

3
5
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Böyle bir yorum yapanın Zeke seviyesi sıfırdır. Koyunlardaki kadar yeni.

yanıt2
yanıt2
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title