Haberler

Son Dakika! Bakan Soylu'dan Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olaylarla ilgili açıklama: Türkiye ayağa kalksa da müsaade etmem

Güncelleme:

Son dakika: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemlere ilişkin; "Rektörün odasına girecekler, rektörün odasını işgal edecekler. Ben İçişleri Bakanı'yken buna müsaade etmem. Boğaziçi Üniversitesi ayağa kalksa da, Türkiye ayağa kalksa da müsaade etmem" dedi.

Haber Global'de Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtlayan Soylu, Boğaziçi Üniversitesi protestolarına destek vermek isterken gözaltına alınan 108 öğrenciden 79'unun terör örgütü üyesi olduğunu açıkladı.

Soylu, "Burada maalesef marjinal, ideolojik, çok uçlarda olan sınırlı sayıdakiler üniversiteyi marjinal ideolojik merkeze çekmişler. Bu doğru bir iş değil. Bizim Boğaziçi Üniversitesi'yle konuşacağımız iş onların başarısıdır. LGBT denilen, hakikaten değerlerimizle hiçbir şekilde örtüşmeyen, tamamen Batı'nın Türkiye'ye pazarladığı, sunduğu... Bloke ediyorlar üniversiteyi" ifadesini kullandı.

"ÖĞRENCİLER REKTÖR SEÇİMİ KONUSUNDA YETKİN DEĞİL"

Soylu'nun açıklamasından satır başları şöyle:

"Boğaziçi Üniversitesi'ndeki öğrencilerden, Güney Kampüsü'ne alınanlardan 108 tanesinden 101 tanesi Boğaziçi'yle alakalı değil, 79 tanesi DHKP-C, THKP/C-ML dahil olmak üzere terör örgütü üyesi. Bir önceki seçimlerde üniversitemizin rektörünü öğrenciler mi seçiyordu? Hayır. Üniversitemizin öğretim üyeleri seçiyordu. Dün de öğrenciler bu konuda bir yetkinlik sahibi değildi, bugün de değil.

Burada maalesef marjinal, ideolojik, çok uçlarda olan sınırlı sayıdakiler üniversiteyi marjinal ideolojik merkeze çekmişler. Bu doğru bir iş değil. Bizim Boğaziçi Üniversitesi'yle konuşacağımız iş onların başarısıdır. LGBT denilen, hakikaten değerlerimizle hiçbir şekilde örtüşmeyen, tamamen Batı'nın Türkiye'ye pazarladığı, sunduğu... Bloke ediyorlar üniversiteyi.

"SENİN KABE İLE NE İŞİN VAR?"

Diyebilirsiniz ki 'Size ne? Milletin kutsallarıyla uğraşsınlar' Senin Kabe'yle ne işin var? Onları yapanların annesi, babası, ailesi yok mu? Bu ülkede her gün 5 vakit ezan okunuyor. Hani ne oldu saygı, demokrasi, çoğulculuk kelimeleri? İnsanların inandıklarını bu kadar kışkırtmak için üzerine gidilir mi?

"TÜRKİYE AYAĞA KALKSA MÜSADE ETMEM"

Boğaziçi Üniversitesi'nin giriş kapısını ilk gün kırdılar. Bunun adı vandallıktır. Bu öğrenciler ne yapacaklar? Rektörün odasına girecekler, rektörün odasını işgal edecekler. Ben İçişleri Bakanı'yken buna müsaade etmem. Boğaziçi Üniversitesi ayağa kalksa da, Türkiye ayağa kalksa da müsaade etmem.

Bir siyasi partinin reklam ajansı gençleri kullanıyor. Acaba başka bir yere evirebilir miyim diye? Kamuoyunun gündeminden ayırıyor. Oradaki bir cümleyi yalan şekilde alıp bu şekilde kullanmaları yanlış. Bu bir operasyon.

Bu topraklarda LGBTİ diye bir şey var mıydı? Avrupa'da olabilir. Bu cereyan Avrupa'dan, ABD'den Türkiye'ye pazarlanmaya çalışılan bir cereyandır. Bununla mücadele etmek bizim görevimiz, bu doğru bir iş değil."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Candaş Tolga Işık Süleyman Soylu Cemil Bayık Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (58)

Gerçek müslüman:

Bu adamı seviyorum İstanbul seçimini de bunun yüzünden kazandı CHP aynen devam sayın bakanım

35
62
yanıtYanıtla
adil:

Bu millete bir kurtuluş savaşı daha lazım içimizdeki düşmanlara karşı.

52
37
yanıtYanıtla
Özgürsün:

Hemen bireysel olarak kurtuluş savaşını ver amip beyinli

yanıt6
yanıt8
Gül:

Evet yillardir toplumun ortasina yerlesmisler kefere yuvasi avrupanin el bebek hül bebek besledigi IslamTürk düsmanlari

yanıt2
yanıt1
patoz:

kral adamsın Süleyman Soylu!

56
32
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Helal olsun bakanım Rabbim sizi ve sizin gibi insanları başımızdan eksik etmesin Rabbim size güç kuvvet versin Bu vatanın sizin gibi insanlara ihtiyacı var

37
40
yanıtYanıtla
ALLAHIN KULU:

olayları hep çarpıtıyorsunuz. biz türk milleti çok iyi öğrendik vasat altı stratejilerinizi. türk milleti emin olun bu karanlık günlerden kurtulacak ve çocuklarımız sizi, sizin tabirinizle mekkeli müşrik olarak bilecekler. .

31
23
yanıtYanıtla
123:

Maalesef genclerimizi böyle ideolijilerle zehirlediler.Ey Anne Babalar, çocuklarınıza bir yaratîcînin olduğunu öğretin ki öldüğünüz zaman sizi ansinlar.

31
20
yanıtYanıtla
gerçekci:

ne yazık ki öyle bir şey yok.

yanıt1
yanıt2
SİZDEN BİRİ:

Bence yeni bir GEZİ peydahlanmak isteniyor. Birileri de ateşe benzin döküyor. En UÇTAKİ KİMLİKLERİ (!) KUTSALLARA SALDIRTIP TOPLUMDA İNFİAL OLUŞTURARAK İNSANLARI TOPLUMSAL KARGAŞA MİNDERİNE ÇEKMEKTİR AMAÇ. BİDEN geldi ya DURUMDAN VAZİFE ÇIKARDI BAZILARI… ÇORAP ÖRÜCÜLER DÜĞMEYE BASTI. ÖNCE RUSYA, SONRA TÜRKİYE. . . TÜRKİYE VE RUSYA ''NIN DOĞU AKDENİZ VE EGE ''DEN, ORTA DOĞU VE AFRİKA ''DAN UZAK TUTULMALARI gerekir. Devlet gereğini yapar. GAZA, SAZA VE PROVOKASYONA GELMEYELİM.

28
19
yanıtYanıtla
Tüm 58 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title