Haberler

Son Dakika: Hakkında gözaltı kararı verilen eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Kastamonu'da yakalandı

Güncelleme:

Son dakika: Beşiktaş Belediyesi'ne 'çıkar amaçlı örgüt kurma', 'rüşvet alma', 'irtikap' gibi suçlar nedeniyle bugün düzenlenen operasyonda 16 kişi gözaltına alındı. Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı. Ekiplerin yaptığı çalışma sonucu Murat Hazinedar Kastamonu'nun Tosya ilçesinde yakalandı.

Beşiktaş Belediyesi'ne 'çıkar amaçlı örgüt kurma', 'rüşvet alma', 'irtikap' gibi suçlardan operasyon gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde düzenlenen operasyon kapsamında çok sayıda kişi gözaltına alındı.

MURAT HAZİNEDAR KASTAMONU'DA GÖZALTINA ALINDI

Hakkında gözaltı kararı olan eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'la ilgili yeni gelişme yaşandı. Murat Hazinedar, Kastamonu'nun Tosya ilçesinde yakalandı. Hazinedar'ın, soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul'a getirileceği öğrenildi.

"OPERASYONUN BELEDİYEMİZİN MEVCUT YÖNETİMİ İLE İLGİSİ BULUNMAMAKTADIR"

Öte yandan operasyonun ardından açıklama yapan Beşiktaş Belediyesi, tüm çalışanların görevi başında olduğunu söyleyerek, "Bugün çeşitli basın yayın organlarında ' Beşiktaş Belediyesi'ne operasyon' başlıklı bazı haberler yer almaktadır. Bu haberler 2014 ve 2018 yılları arasında başlatılan bir soruşturmaya ilişkin olup, belediyemizin mevcut yönetimi ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Belediyemiz tüm yöneticileri ve birimleri ile görevinin başındadır. Yasalara, mevzuata ve hukuka uygun bir şekilde Beşiktaş halkına hizmet sunmaya devam etmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunarız" demişti.

Son Dakika: Hakkında gözaltı kararı verilen eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Kastamonu'da yakalandı

VERİLMEMESİ GEREKEN RUHSATLAR VERİLMİŞ

Soruşturma 2016 yılında 2 müfettişin yaptığı incelemelerle başladı. Müfettişler belediyede yaptıkları incelemelerde verilmemesi gereken ruhsatların verildiğini fark edince araştırmaları derinleştirdi. Yapılan incelemenin ardından da belediyede 'rüşvet' ağı olduğunu fark eden müfettişler, hazırladıkları raporları İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletti.

4 ŞEHİRDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Raporların ardından konuyla ilgili soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında Beşiktaş eski Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın da bulunduğu 17 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkardı. Kararla birlikte Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri şüphelilerin kaldıkları tespit edilen İstanbul merkez olmak üzere Ordu, Ankara ve Çanakkale'deki çok sayıda adrese bu sabah eş zamanlı operasyon düzenledi.

ESKİ BAŞKAN YARDIMCILARI GÖZALTINDA

Operasyonda Beşiktaş eski belediye başkan yardımcıları Rıfat Örnek ile Hüseyin Avni Sipahi, mevcut zabıta müdürü Selçuk Bartınlı ve halen görevde bulunan zabıta memurlarının da aralarında bulunduğu 16 şüpheli gözaltına alındı.

Mesut Şahin
Haberler.com - Güncel

Beşiktaş Belediyesi Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title