Haberler

Son dakika haberleri: Evlat nöbetindeki baba: 'Oğlumun kalemini kırıp eline silah verdiler'

Güncelleme:

Son dakika haberine göre DİYARBAKIR'da terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 178 ailenin HDP il binası önündeki oturma eylemi, 470'inci gününde devam ediyor.

DİYARBAKIR'da terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 178 ailenin HDP il binası önündeki oturma eylemi, 470'inci gününde devam ediyor. 5 yıl önce 14 yaşındayken İstanbul'dan kaçırılan oğlu Tuncay'ın bulunması için oturma eylemi yapan Şevket Bingöl, "16 aydır burada evladımı bekliyorum. Benim çocuğum 14 yaşındaydı. Çayına ilaç attılar. Okul okuyordu, kalemini kırdılar. Dağa götürüp eline silah verdiler. Neden bunun hesabını bize vermiyorlar?" dedi.

Diyarbakır'da yaşayan Mehmet Akar, geçen yıl 21 Ağustos'ta ortadan kayboldu. Akar'ın annesi Hacire Akar, 1 gün sonra HDP Diyarbakır İl Binası önüne geldi. Oğlunun HDP'liler tarafından dağa kaçırıldığını söyleyen anne Akar, il binası önünde oturma eylemi başlattı. Eylemin 3'üncü gününde ortaya çıkan oğlu Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandırıldı. Ancak, Akar'ın çocuğuna kavuşması terör örgütü PKK tarafından evlatları kaçırılan diğer aileler için umut oldu. Akar'ın çağrısıyla harekete geçen aileler, 3 Eylül'de HDP binası önünde oturma eylemi başlattı. Hacire Akar'ın HDP önünde oturma eylemi yaptığı günden bu yana 20 aile çocuğuna kavuştu.

'ÖLÜM PAHASINA DA OLSA KAÇ GEL'

İstanbul Arnavutköy'de 2014 yılında 'Bana iş buldular, işe gidiyorum' diyerek evden çıkan ve bir daha dönmeyen oğulları Tuncay için eşi Fatma ile birlikte 13 Eylül'den bu yana HDP il binası önündeki oturma eylemini sürdüren Şevket Bingöl, şunları söyledi: "Oğlumu HDP dağa götürdü. Okul okuyan çocuğumun kalemini kırıp eline silah verdiler. 16 aydır HDP'nin kapısında oturuyorum. HDP'den şimdiye kadar bize bir açıklama gelmedi. HDP, Meclis'te 'Cumartesi Anneleri'nin fotoğraflarını gösterip konuşma yapıyor ama bizimle ilgili bir şey demiyorlar. Bu çocukları onlar götürdü. Benim çocuğum 14 yaşındaydı. Madem duyarlı olduğunuzu söylüyorsunuz; bu aileleri neden Meclis'e götürmüyorsunuz. Bunlar bizi savunmuyor. Bunlar Kürt partisi değil, bizim vekilimiz de değil. Çocuğumun eline silah verip 'ya öl ya öldür' diyorlar. Vicdan yok. 178 aile, 16 aydır kapılarında bekliyor. 'Onlar bizim yerimizde olsaydı acaba ne yaparlardı?' 41 yıldır Kürt kanıyla rant elde etmekten başka ne yaptılar? Kürtlere yapmadıkları zulmü bırakmadılar".

Oğluna çağrıda bulunan baba Bingöl; "Eğer beni duyuyorsan ölüm pahasına da olsa kaçıp gel. Burada seni bekliyorum. İşkence yok, ceza yok. 20 arkadaşın geldi. Aileleri, alıp götürdü. Ben de seni alıp evimize götüreceğim. Sen gelmeden kesinlikle Diyarbakır'dan, HDP'nin önünden kalkıp gitmeyeceğim" ifadelerini kullandı.

EVLADINA 20 AİLE KAVUŞTU

Hacire Akar'ın başlattığı oturma eyleminin ardından çocuğuna kavuşması diğer aileleri de harekete geçirdi.  16 aydır devam eden oturma eyleminde çocuklarına kavuşan 20 aile şu isimlerden oluşuyor: "Hatice Ceylan'ın oğlu Cafer. Hüsniye-Hüseyin Kaya çiftinin kızları Mekiye. Halime Kadran'ın torunu Halil İbrahim. Necla-Metin Açan çiftinin oğlu Harun. Nizamettin-Aslıhan Eşrefoğlu çiftinin oğlu Hüseyin. Gevriye Ayhan'ın kızı Pelda. Melik Aslan'ın oğlu Volkan. Muhteber Birlik'in oğlu Veysi. Cahide Alkan'ın oğlu Mehmet Emin. Şahize Altınkaynak'ın kızı Halise Alptekin. Naime Dalmış'ın kızı Tekoşin Açar. Sait Açar'ın oğlu Haşim. Cemal Ertaş'ın oğlu Ramazan. Sever Fidan'ın oğlu Tayfur Fidan. Gülşen Çetin'in oğlu Erdal Çetin. Fahrettin-Meryem Akkuş çiftinin oğulları Erkan. Fattah-Perihan Kaya çiftinin oğlu Cuma. Safiye-Mehmet Emin Coşkun çiftinin oğlu İbrahim ile son olarak da Mehmet-Keziban Yalçın çiftinin kızları Yasemin.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Diyarbakır Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title