Haberler

Yeni Zelanda'daki cami saldırılarının duruşması başladı

Güncelleme:

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki 2 camiye düzenlediği silahlı saldırıda 51 kişiyi öldüren, 49 kişiyi de yaralayan terörist Brenton Tarrant'ın, yargılanmasına başlandı.

Radyo Yeni Zelanda'nın haberine göre, cami saldırılarının faili terörist Brenton Tarrant'ın alacağı cezanın belirleneceği dava görülmeye başladı. Christchurch Yüksek Mahkemesinde 4 gün sürmesi beklenen duruşmanın ilk günü, yoğun güvenlik önlemleri altında geçti.

Terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınlarıylasaldırıdan yaralı kurtulanların katıldığı duruşmanın yapıldığı mahkemeye çıkan yollar kapatılırken, çatılara keskin nişancılar yerleştirildi. Öte yandan mahkeme devam ederken canlı yayın haber geçmenin yasaklandığı duruşmada, 60 kişinin söz hakkı alması bekleniyor. Christchurch Yüksek Mahkemesi Yargıcı Cameron Mander tarafından yargılanacak olan terörist duruşmaya, tutuklu terörist Brendon Tarrant'ın bulunduğu Auckland Hapishanesi'nden görüntülü ve sesli bağlantı sistemiyle katılacak.

MÜEBBET HAPİS CEZASI ALMASI BEKLENİYOR

13 Temmuz'da kendini savunma isteği Christchurch Yüksek Mahkemesi'nce kabul edilen Tarrant, hakkındaki suçlamaların hepsini kabul etmişti. 51 kişiyi öldüren, 49 kişiyi de yaralayan teröristin yargılamanın ardından ömür boyu hapis cezasına çarptırılması bekleniyor.

SALDIRIDAN TÜRKLER DE ETKİLENDİ

Beyaz ırkın üstünlüğünü savunan aşırı sağcı terörist, 15 Mart 2019'da cuma namazı esnasında Christchurch kentindeki Nur ve Linwood camilerilerine otomatik silahlarla saldırıda bulunmuştu. Saldırıda 1 Türk vatandaşı hayatını kaybederken, 2 Türk vatandaşı da yaralanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Christchurch Yeni Zelanda Radyo Güncel Haberler

500

Yorumlar (16)

Radikal Hristiyan terörizmi:

Sanki bir DOMUZ gördüm. . . nekadar da benziyor

10
4
yanıtYanıtla
DELİDİR AMA!:

Onu da yapan Allah . Ben veya Mahmut usta yapmadı ki ! Lafına dikkat et arkadaşım

yanıt3
yanıt2
XD:

kim ne derse desin adama helal olsun. . . videosunun tamamını izledim. . . tarih okuya okuya cinnet geçirmiş. . . açıkcası empati yapınca adamın ne hissettiğini anlayışla karşılıyorum. .

2
6
yanıtYanıtla
xdd:

Müşrikler istemeseler de, dinini bütün dinlere üstün kılmak için Peygamberini hidayet ve hak din ile gönderen Allah''tır.

yanıt0
yanıt0
memo:

hapiste bunu kutlamislar simdiki hali eski halinden daha iyi. geleckte basbakan olur

6
0
yanıtYanıtla
Allahın Adaleti:

Allahın adaleti ağır olacaktır.

5
1
yanıtYanıtla
PUHAHA:

hiçbişey olmayacak

yanıt2
yanıt2
sağlıkçı:

valla iyi bakmışlar, gram zayıflamamış.

6
0
yanıtYanıtla
ŞÜHEDA FIŞKIRACAK TOPRAĞI SIKSAN:

Tarihe 19 kardeşini öldüren padişah olarak geçen Sultan 3.Mehmed Han 26 Mayıs 1566 tarihinde dünyaya gelmiştir. Osmanlı İmparatorluğunun 13. padişahı ve İslam camiasının 92.halifesi olmuştur. Tahtı garanti ve Devleti Ali Osmanlının adeti olduğu üzere katliam yapılmış. Kundaktaki,bebeklere, 2- 8 ve 9 yaşındaki kardeşlerine bile acımamış. Şimdi bu da Hıristiyan aynı fetvayı almış. Ne farkı var? Öbürü devletin devamı içindi diyor. Doğru mu?

3
2
yanıtYanıtla
türkoğlu:

ahhh bi verseler bu adamı bana, , , ALLAH nurunu mutlaka tamamlayacak, yaşasın zalimler için cehennem. . .

2
2
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title