Haberler

Son Dakika: Emniyet, Kur'an-ı Kerim'e hakaretler yağdıran Youtuber İbrahim Atabey hakkında yasal işlem başlattı

Güncelleme:

Son dakika: Emniyet Genel Müdürlüğü, Kur'an-ı Kerim'e ve Peygamber Efendimize hakaretler yağdıran Youtuber İbrahim Atabey hakkında yasal işlem başlattı. Rusya'ya firar ettiği tespit edilen Atabey'in iadesi için sürecin takip edildiği belirtildi.

İbrahim Atabey isimli Youtuber, kutsal kitabımız Kur'an'ı Kerim ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'i (S.A.V) hedef alan küstah açıklamalarda bulundu. Görüntülerin sosyal medyada hızla yayılmasının ardından yurt dışında yaşadığı tespit edilen İbrahim Atabey'e tepkiler çığ gibi büyüdü. Emniyet Genel Müdürlüğü de gündem olan video ile ilgili dini değerleri aşağılayan ve kutsal kitabımızı hedef alan küstah açıklamalarda bulunan İbrahim Atabey hakkında yasal işlem başlatıldığını açıkladı.

11 SUÇ KAYDI VAR, RUSYA'YA FİRAR ETTİ

Emniyet'ten yapılan açıklamada, "Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bağlı il birimlerince yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında; 16 Kasım 2020 tarihinde YouTubeadlı video paylaşım sitesinde paylaşılan ve sosyal medyada #İbrahimAtabeyTutuklansın etiketiyle gündeme gelen bir videoda dini değerleri alenen aşağılayan ve kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'i yırtan şahsın görülmesi üzerine tespit çalışması yapılmıştır. Videodaki şahsın İ.A. olduğu, çeşitli suçlardan 11 adet kaydının bulunduğu, firari olarak Rusya'da ikamet ettiği anlaşılmıştır. Şahıs hakkında yasal işlem başlatılmış olup ülkemize iade süreci takip edilmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Son Dakika: Emniyet, Kur'an-ı Kerim'e hakaretler yağdıran Youtuber İbrahim Atabey hakkında yasal işlem başlattı

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

Skandal görüntülerin sosyal medyada hızla yayılmasının ardından İbrahim Atabey'e tepkiler çığ gibi büyüdü. Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da "İbrahim Atabey Tutuklansın" etiketi altında binlerce paylaşım yapıldı. Etiketin altına yorum yapan Twitter kullanıcıları, "Adı İbrahim ama Ebu Cehil'den farkı olmayan bu haysiyetsizi tutuklayın" çağrısında bulundu.

NOT: Videonun ilgili kısmını Kur'an-ı Kerim'e olan saygımızdan ve rahatsız edici olduğundan yayınlayamıyoruz.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Atabey Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (209)

Özlem Yilmaz:

Haber dikkat ceksin diye rusyaya kacti , sabikali , kuran yirtti diye abartmissiniz. Ibrahimi yillardir takip eden biriyim . Evet dinleri ellestirdigi dogrudur. sayesinde bize anlatilmayan cok sey ogrendik. Bence herkes ibrahimin kanalini islamin nasil bir din oldugunu ogrenmek icin izlemeli. En azindan kurani bastan sona türkce okuyup anlarsaniz ibrahimin elestirilerinin ne kadar hakli oldugunu gorebilirsiniz. herkesi dinini ogrenmeye ve sagduyulu olmaya davet ediyorum.

18
248
yanıtYanıtla
tbt:

islamı ebu cehilden öğrenecek değiliz , sen istediğine inanıp istemediğine inanmamakta serbestsin ama haddi aşıp saygısızlık yaptıgın anda sonuclarına katlanırsın.

yanıt33
yanıt5
Cahit:

Videosunu izlememişsiniz herhalde kuranın sayfalarını yırtıp üstüne birde tükürüyor. Ama buda bu provakasyonu yapan kişi içinde sizin içinde abartı sayılmaz. Saygılı olun!!!

yanıt8
yanıt2
...:

Din ilmi ondan bundan ipsiz sapsız dan öğrenilmez. İslam alimleri duruyorken bu neyin nesi. Utanmadan bu herifi tavsiye ediyorsunuz.

yanıt12
yanıt3
Misafir:

Sende o bu şahıs kadar suçlusun

yanıt0
yanıt0
Garip:

Sende onun kadar suçlusun

yanıt12
yanıt2
Ha:

Oylemi pislik

yanıt0
yanıt0
yorum:

adami gorusunden dolayi asagilamak dogru degil evet ama topluma acik bi yerde hakaret etmesi guzel degil. Aslinda youtube uzerinden paylasilan videoyu istemeyen izlemez boyle bi durum da var ayrica o kisinin gorusunun baskalari icin onemi olmamasi gerekir.

yanıt0
yanıt0
ahmet himmetoğlu:

eğerki sen kuranı kerimi açıp türkçe mealini kendin okumuş olsaydın, bu dinden çıkmış adamı bize tafsiye etmezdin, sana , eğer okuma bilmiyorsan veya okuduğunu anlamamak gibi özürün varsa bizzat dinleyeceğin din alimlerinin adını vereyim onları dinle, islam dini yobaz değil inanan herkesin yolunu açan aydınlık dünyaya yol gösteren bir dindir, . allah yoldan çıkanlara doğru yolu göstersinallah yardımcınız olsun

yanıt4
yanıt1
MURAT:

Sen ne mal karısı ibrahimde sende kuranın bir harfine kurban olun dünyada o kadar pislikler varken neden doğru olan kuranı eleştiriyorsun kanıt senin kendine faydan yokken kuranı kerim bu dünyada 1 militar insanın bir düzen içinde yaşamasını sağlıyor bence kendinize hakaret edin vede aynanın karşısına geçip kendinize tükürün

yanıt0
yanıt0
Tüm 209 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title