Haberler

Son Dakika! Hastalar yoğun bakımda mı unutuldu? Bakan Koca'dan depremde hasar alan özel hastaneyle ilgili vahim iddiaya yanıt

Güncelleme:

Son dakika! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremlerin ardından Antakya'da özel bir hastanenin yoğun bakımındaki bazı hastaların unutulduğu ve hayatını kaybettiği iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Koca, "Görüntülerle ilgili soruşturma başlatıldı" ifadelerini kullandı.

6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından Hatay'ın Antakya ilçesindeki özel bir hastanenin yoğun bakımında unutulan hastaların olduğu iddia edilmişti. Bu hastalardan bazılarının hayatını kaybettiğine ilişkin de bazı görüntüler paylaşılmıştı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Söz konusu iddialarla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan bir açıklama geldi. Koca, "Antakya'daki bir özel hastanedeki iddialar ile ilgili gerekli soruşturmaları başlatmış bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakan Koca'nın açıklamaları şöyle:

"Şebeke suyu sadece temizlik gibi genel amaçlar gibi kullanılabilir. Bu gibi afetlerden sonra toplumlar ve devletler 4 salgın riskine karşı tedbirli olmalıdır. Alınan tedbirlerle biz başarılı şekilde yürütüyoruz. On binlerce insan içinde 10'la 20'le ishal gibi vakalar enfeksiyon farkı olmayan durumlardır.

"SALGIN ANLAMINA GELEBİLECEK BİLİMSEL VERİ YOK"

Şu an salgın anlamına gelebilecek bilimsel veri yok. Deprem bölgesinde 122 bin sağlık personeli görevi başındadır. 26 sahra hastanesi, 133 acil müdahale ünitesi olmak üzere toplam 1200 yerleşik sağlık hizmet kuruluşumuz bölgede hizmet veriyor. Çocuklara yüz yüze ve uzaktan psikolojik destek veriyoruz.

"BEYLİKDÜZÜ VE EYÜP DEVLET HASTANESİ, ÇAPA'NIN KULLANIMINA AÇILACAK"

Deprem hepimiz için uyarıcı oldu. Toplum olarak elimizde yeni bir acil işler listesi var. Sağlık kurumlarımız için ülke genelinde harekete geçtik. İstanbul Tıp Fakültesi'nin, Çapa'nın yerleşkesindeki inşaatlar hızla bitirilecek. Beylikdüzü ve Eyüp Devlet Hastanesi, Çapa'nın kullanımına açılacaktır. Cerrahpaşa'nın ise, Samatya olarak bilinen İstanbul Eğitim Araştırma ile Taksim Eğitim Araştırma Hastanesi kullanıma açılacaktır."

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Güncel

Fahrettin Koca Sağlık Bakanı Antakya Güncel Haberler Son Dakika

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Küçük kızı kurtarmak yerine elinde termosla beklemiş! Beren Su'nun ölümünde ihmal iddiasını kanıtlayan fotoğraf

Küçük kızı kurtarmak yerine elinde termosla beklemiş! Beren Su'nun ölümünde ihmal iddiasını kanıtlayan fotoğraf

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir? Rüyada birinin öldüğünü görmek ne anlama gelir?
Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

500

Yorumlar (4)

Orcun Yazicioglu:

hiç bahsedilmedi o kadar yoğun bakımdaki insanın akıbeti ne oldu. total ölüm sayıları söylensin.

152
17
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

hastaları o şekilde bırakıp gitmenin hiç bir mazereti yok orada bulununan görevliler yakınları için bile orayı terk etmiş olsa yoğun bakımda hasta bulunduğunu yetkililere bildirmeliydiler bunda hastahaneyi yöneten herkesinde sorumluluğu var resmen cinayet

64
0
yanıtYanıtla
vatandaş rıza:

Adamın özel hastaneleri var onlarla ilgilenecek işi yokta devlet hastanesiylemi ilgilenecek Özel gastanesi olan bir insan devlet hastanelerini iyileştirirmi her ay 400 doktor özel hastanelere ve yurdışına gidiyor unutulurda bakılmazda helal fene oylarımız sana

50
9
yanıtYanıtla
MUTLU MESUT:

Akıl almaz bir durum doğru olduğunu sanmıyorum. Hiç hasta hastanede unutulabilir mi? Bu hastanenin doktoru başhekimi birşeyi yok mu gemiyi en son terk edecek? Tabii ki soruşturma açılacak kamu oyunda infial yaratan herşey için soruşturma açılır. Devlet gereğini yapar!

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title