Haberler

Somalı Madenci Çocuğu İkizlerin Buruk Karne Sevinci

Somalı madenci çocuğu ikizlerin buruk karne sevinci Manisa'nın faciayla sarsılan Soma İlçesi'nde eğitim gören 20 bin 205 öğrenci, karnelerine kavuştu.

Somalı madenci çocuğu ikizlerin buruk karne sevinci

Manisa'nın faciayla sarsılan Soma İlçesi'nde eğitim gören 20 bin 205 öğrenci, karnelerine kavuştu. Ölen madencilerden Ali Yüksel'in 3'üncü sınıfı bitiren ikizleri 8 yaşındaki Furkan Yüksel ve ikizi Betül Yüksel, duygulu anlar yaşadı.

Geçen yıl 13 Mayıs'ta meydana gelen faciada 301 madencinin öldüğü Soma'da; anaokulunda 1513, ilkokulda 6 bin 620, ortaokulda 6 bin 107 ve lisede 5 bin 965 öğrenci için yaz tatili zili çaldı.

Buruk karne sevincinin yaşandığı kentte, ölen madencilerden Ali Yüksel'in çocukları, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğrencileri Furkan Yüksel ve ikizi Betül Yüksel, duygulu anlar yaşadı. Facianın yıldönümünde babası Ali Yüksel'in mezarını başına bıraktığı mektupla ülkenin yüreğini dağlayan Betül Yüksel, "Yaz tatilimde bol bol kitap okuyacağım. 4'üncü sınıfıma iyi hazırlanacağım. Karnemin fotokopisini ve karnemin çok iyi olduğunu belirten mektup yazarak babamın mezarına bırakacağım" dedi.

Betül'ün ikizi Furkan Yüksel de, "Babamızın aramızda olmadığı için üzülüyorum. Karnemdeki notlarım çok iyi ama babam aramızda yok. O şu anda yanımızda değil ama kardeşim ve annem ile mezarlığa giderek onu ziyaret edeceğiz. Karnemizdeki notların çok iyi olduğunu söyleyerek ona dua edeceğiz" diye konuştu.

Önümüzdeki günlerde kocasının mezarını ziyaret edeceklerini belirtin ikizlerin annesi Ergül Yüksel de çocuklarının buruk bir karne sevinci yaşadığını, çocuklarıyla gurur duyduğunu söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Furkan Yüksel Ali Yüksel Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title