Haberler

Sivas'ta 3 Hektar Ormanlık Alan Yandı

SİVAS'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Kıvşak köyündeki ormanlık alanda üç ayrı noktadan yangın çıktı.

SİVAS'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Kıvşak köyündeki ormanlık alanda üç ayrı noktadan yangın çıktı. Yangın, iftaiye ekiplerinin 4 saat süren müdahalesiyle kontrol altına alınırken, ilk belirlemere göre 3 hektarlık alanın zarar gördü.

Yıldızeli ilçesine bağlı Kıvşak köyü yakınlarındaki ormanlık alanda, saat 16.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine Sivas ve çevre illerden çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın, itfaye ekiplerinin 4 saat süren müdahalesiyle kontrol altına alınırken soğutma çalışmalarına başlandı. Orman Genel Müdürlüğü ekiplerinden alınan bilgiye göre, yaklaşık 3 hektarlık alanın zarar gördüğü ancak detaylı çalışmanın önümüzdeki günlerde yapılacağı öğrenildi.

Olay yerine gelerek incelemede bulunan Yıldızeli Kaymakamı Hakan Keskin, yerleşim yerlerinde herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını belirterek yangının çıkış kaynağıyla ilgili gerekli araştırmaların yapıldığını söyledi. Yangının 3 noktadan başladığını belirten Kaymakan Keskin, "Şu an Kayseri, Sivas, Yozgat ve Tokat ekipleri tarafından yangına müdahale ediliyor. Yine Sivas İl Özel İdaresi ekipleri de dozer ve arazörlerle olaya müdahale ediyor. Şu an için yangın kontrol altına alınmış durumda" dedi.

Bölgenin çobanlar tarafından otlak alanı olarak kullanıldğını ifade eden Keskin, "Tahminimiz bir çobanımızın ihmalinden kaynaklanmış olabileceği yönünde. Ama şu an bir şeyler söylemek için çok erken. Yangın tamamen söndürüldükten sonra arkadaşlarımız gerekli tahkikatı yapacaklar." dedi. - Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hakan Keskin Yıldızeli Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title