Haberler

Şırnak Silopi'li Anne Hem Kızları ile Spor Yapıyor, Hem Sporcu Yetiştiriyor

Silopi'li anne hem kızları ile spor yapıyor, hem sporcu yetiştiriyorŞIRNAK'ın Silopi ilçesinde yaşayan ve özel sektörde çalışan Semire Azgeçer hem iki kızı ile spor yapıyor hem de Judo ve Halter dallarında minik sporcuları yetiştiriyor.

Silopi'li anne hem kızları ile spor yapıyor, hem sporcu yetiştiriyor

ŞIRNAK'ın Silopi ilçesinde yaşayan ve özel sektörde çalışan Semire Azgeçer hem iki kızı ile spor yapıyor hem de Judo ve Halter dallarında minik sporcuları yetiştiriyor. Gamze Yıldız, annesi ve kardeşi ile birlikte Judo ve Halter branşında hem çalışıp hem öğrenci yetiştirdiklerini ifade ederek, Belli imkanlar dahilinde biz antrenmanlarımızı yürütmeye çalışıyoruz. Günde yaklaşık 3 saat bireysel antrenmanlarımıza ayırıyoruz. Yine yaklaşık 3 saatimizi de öğrencilerimize ayırıyoruz. Öğrenci yetiştiriyoruz. Devletine milletine vatanına bağlı hayırlı sporcular yetiştirme amaç ve gayesindeyiz dedi.

Silopi ilçesinde yaşarken evlenip İstanbul'a yerleşen daha sonra eşinden ayrılarak 3 çocuğu ile Silopi'ye geri dönen Semire Azgeçer, hem çocukları ile düzenli spor yapıyor hem de Judo ve halter branşlarında sporcu yetiştiriyor. Özel sektörde çalışan anne Azgeçer, çocukların terör ve uyuşturucudan uzak durması için spora teşvik edilmelerini ve bunun için de imkanların elverişli hale getirilmesini istedi. Azgeçer'in kızı Gamze Yıldız, annesinin teşviki ile Halter sporu ile uğraştığını, bununla yetinmeyip Güreş ve Judo branşlarında başarılı çalışmalar yaparak kendini geliştirdiğini söyledi. Kapalı spor salonunda minik öğrencilere Halter ve Judo konusunda eğitimler veren sporcu aile, daha sonra bir otelin spor salonunda antrenmanlara katılıyor.

Silopili çocukları terör ve uyuşturucudan uzak tutmak için spor alışkanlığı kazandırma çabası içerisine giren sporcu anne ve kızı, ilçedeki spor salonlarının halter ve diğer branşlar açısından sağladığı imkanların elverişli olmadığını dile getirerek, devletin kendilerine bu konuda yardımcı olmalarını istedi. Yaklaşık 20 minik sporcuya Judo eğitim veren Gamze Yıldız, farklı kategorilerde de eğitim vermek istediğini de belirterek, Annem ve kardeşimle birlikte Judo ve Halter branşında hem çalışıyorum hem de öğrencilerim var. Onlara eğitim veriyorum. Aynı şekilde ailecek sporla iç içeyiz. Annem de, Halter branşında öğrenciler yetiştiriyor. Normal günlük antrenmanlarımızı burada yapıyoruz. Fakat sporculara verdiğimiz antrenmanlar için kapalı spor salonunu tercih ediyoruz. Orada da koşullar pek elverişli değil. Belli imkanlar dahilinde biz antrenmanlarımızı yürütmeye çalışıyoruz. Günde yaklaşık 3 saat bireysel antrenmanlarımıza ayırıyoruz. Yine yaklaşık 3 saatimizi de öğrencilerimize ayırıyoruz. Öğrenci yetiştiriyoruz. Devletine milletine vatanına bağlı hayırlı sporcular yetiştirme amaç ve gayesindeyiz dedi.

Spora merakının annesinden kaynaklandığı söyleyen Yıldız, Küçük yaşlarda annemin teşviki ile spora atıldım. Bu zamana kadar da vazgeçmedim. Silopi koşulları her ne kadar güzel olmasa da imkanlar dahilinden bir şeyler yapsak ta vazgeçmedim, vazgeçmeyeceğim. Geleceğin minik sporcularını yetiştireceğim dedi. Anne Semire Azgeçer ise, Amacım, Silopi'de çocukları kazanmak. Çocukları uyuşturucudan uzak tutmak. Malum biliyorsunuz terör bölgesi ve çok sıkıntılar yaşamış bu konuda Silopi halkı ve çocukları. Onlar için güzel şeyler olsun istiyorum spor adına ve bunları ilerletmek istiyoruz. Çocuklarımızın adının gerek Ankara, gerek batıda her yerde Silopi'nin adı terörle anılsın istemiyoruz. Silopi'nin adı bir uyuşturucuyla, çocukların kötü alışkanlıkları ile adının anılmasını istemiyorum. Bu konuda büyüklerimizden destek bekliyorum. Çünkü, çalışma şartlarımız çok sıkıntılı. Çalışabileceğimiz yer ve imkan çok sınırlıdır diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gamze Yıldız İstanbul Silopi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title