Haberler

Sinop'ta AB Projeleri Hazırlık Çalıştayı Yapıldı

Sinop'ta Avrupa Birliği (AB) projeleri hazırlık çalışmaları çalıştayı düzenlendi.

Sinop'ta Avrupa Birliği (AB) projeleri hazırlık çalışmaları çalıştayı düzenlendi.

Vali Hasan İpek başkanlığında Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'nde gerçekleştirilen toplantıda, Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yücel katılımcılara uygulama hakkında bilgiler verdi.

Sınır Ötesi İşbirliği uygulamasından Türkiye'de 25 kentin yararlanacağını ifade eden Yücel, söz konusu uygulama için ilk etapta 50 milyon avro kaynak aktarıldığını dile getirdi.

Bu kaynakların yerelde etkin bir şekilde kullanılmasının çok önem arz ettiğini vurgulayan Yücel, şöyle konuştu:

"Bu programdan 8 ülkenin yararlanacağını görüyoruz Ülkemizden de yaklaşık 25 ilimiz bu programdan yararlanıyor. Kaynak, yaklaşık 50 milyon avro, her ne kadar kaynak sınırlı gibi görünse de aslında iyi bir projeyle bu kaynaklar çok verimli bir şekilde kullanılabilecektir. Ülkemiz üzerinde bu kaynakların yerelde etkin bir şekilde kullanılması bizim açımızdan çok önem arz ediyor. Bu bağlamda hazırlık projeleri önemli."

Vali İpek ise AB projelerinin önemine işaret ederek, uygulamaya katılarak proje hazırlık aşamasında yer alacaklara başarılar diledi.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Ahmet Yücel Hasan İpek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title