Haberler

Sığınmacılar İçin Otel Konforunda Konteyner Kent

ÜMİT KAHRAMAN - Ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin barınması için Osmaniye'de inşa edilen konteyner kentte son aşamaya gelindi.

HALİT DEMİR - ÜMİT KAHRAMAN - Ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin barınması için Osmaniye'de inşa edilen konteyner kentte son aşamaya gelindi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) 2012'de kurulan çadır kentin daha elverişli hale getirilmesi için yapımına başlanan konteyner kentin yüzde 95'i tamamlandı.

Cevdetiye beldesinde 258 dönüm araziye yapılan konteyner kentin tamamlanmasıyla 16 bin 760 Suriyeli burada barınacak.

Yılbaşından sonra misafir kabulüne başlanacak olan ve 3 bin 352 konteyner bulunan tesiste, 16 derslikli 4 okul, 6 market, çocuklar için 5 oyun parkı, rehabilitasyon merkezi, 2 çok amaçlı salon, 2 kütüphane, 2 cami, 2 sağlık istasyonu, 2 basketbol sahası, futbol ve voleybol sahası ile spor salonu yer alıyor.

Son teknolojiyle yapılan günlük 2 bin 500 metreküplük su arıtma tesisinin de bulunduğu, dış güvenliği jandarma tarafından sağlanacak konteyner kentin içinde özel güvenlik personelleri de 24 saat görev yapacak.

AK Parti Osmaniye Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyesi Suat Önal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konteyner kentin çok kısa sürede tamamlanacağını ve misafirlerin yerleşeceğini söyledi.

Tesisin modern bir barınma merkezi olduğunu ifade eden Önal, "Daha önce çadır kentte misafir ettiğimiz Suriyeli mülteci kardeşlerimizi burada daha iyi yaşam koşullarına eriştirebilme adına konteyner kentte misafir edeceğiz. Bugün burada 3 bin 352 konteynerden oluşan 16 bin 760 kişinin barınabileceği 258 dönümlük bir arazi üzerinde tüm sosyal donatılarıyla birlikte bir modern barınma merkezini inşa ettik. Hükümetimiz bu tesisi AFAD Başkanlığı eliyle yaptırıyor." diye konuştu.

Önal, konteyner kentin içerisinde sağlık, eğitim, sosyal faaliyet alanlarının da yer aldığını ve tam donanımlı bir tesis olduğunu kaydetti.

"Avrupa sesiz kalıyor"

Diğer devletlerin mülteci sorunlarına sessiz kaldığına, Türkiye'nin ise mültecilere kucak açtığına işaret eden Önal, şöyle konuştu:

"Türkiye'deki demokrasi noktasında bir takım olumsuzluklar olduğunu ifade eden Avrupa devletleri bu şekilde mazlum duruma düşen Suriyeli kardeşlerimizi barındırma konusunda geri planda duruyor. Onları alırken, üniversite mezunu olsun, genç olsun gibi kıstaslarla 100 kişi alalım 200 kişi alalım diyerek seçim yapıyor. Bugün Türkiye'de 3 milyonun üzerinde bu mağdur kardeşlerimizi şefkatle, kardeşlikle misafir ediyoruz. Bunu dünya görsün, insanlık görsün. Türkiye'yi demokrasi noktasında eleştiren insanlar görsün ki devletimiz bu kadar büyük bir nüfusa kucak açmış ve onların her türlü ihtiyaçlarını karşılayıp finansal yükümlülüğün altına giriyorsa bu insanlığa örnek olacak bir davranıştır."

Kaynak: AA / Güncel

Suat Önal Osmaniye Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman 159. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Deliha 2 konusu nedir? Deliha 2 oyuncuları kimler? Deliha 2 filmi ne zaman, nerede çekildi? Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 158. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title