Haberler

Selahattin Demirtaş Uçak Kavgasını Anlattı

Güncelleme:

Selahattin Demirtaş, uçakta kendisine tepki gösteren vatandaşın "Benden özür diledi" sözlerini yalanladı. HDP lideri, Diyarbakırlı babadan özür dilemediğini söyledi.

30 Ekim Perşembe 21:20 Diyarbakır-Ankara uçağında karşılaştığı HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a şok bir tepki gösterildi. Tepki gösteren Diyarbakırlı Abdülvahap Kaplan, Demirtaş'ın kendisinden özür dileğini ve şikayeti geri çektiğini iddia etti. HDP Grubunun TBMM'deki toplantı odasında basın mensuplarıyla sohbet eden Demirtaş ise özür dilemediğini ve tutanak tutturmadığını söyledi.

Basın mensuplarına gündeme dair açıklamalar yapan HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş, uçakta bir vatandaşla yaşanan gerginliği de anlattı.

"BANA '30 YILLIK HİZBULLAHÇIYIM' DEDİ"

Demirtaş "(Uçaktaki gerginlik) 5-6 günlük bir olay ve biz bunu kamuoyunun gündemine sunmadık, yeni provokasyonlar yaşanmasın, diye. Kimliğinin, adresinin deşifre olmasını istemedik. Karakolda sohbet ettik, kendisi bana '30 yıllık Hizbullahçıyım' bile dedi. Ben ise 'Sizi burada bırakmaya kıyamam' diyerek kendilerini aldım, çıktık." dedi.

"ÖZÜR DİLEMEDİM, TUTANAK TUTTURMADIM"

Abdülvahap Kaplan'ın sözlerinin aksine Demirtaş Tutanak tutturmadığını Özür de dilemediğini aktardı. HDP lideri "Sadece, eşi olduğunu düşündüğüm kadına 'Kusura bakmayın, bir kadın olarak bunlara tanık oldunuz' dedim." dedi.

Uçaktaki AK Partili vekile de tepki gösteren Demirtaş, "Fakat AKP milletvekilinin (Mehmet Süleyman Hamzaoğulları) açıklamaları doğrusu beni üzdü. Bu işin içinde bizzat kendisi var mı yok mu; tesadüfen mi uçaktadır, içinde midir, sorusu bizde uyandı. Bana uçaktan VİP'e gelene kadar 'Sayın Genel Başkan çok haklısınız. Size bu terbiyesizliği yapmamalıydılar' dedi. Dolayısıyla o gün bana hak veren milletvekili, basının karşısına başka şekilde konuşuyorsa, yakıştıramam. Birileri uğraşmak istiyor fakat AKP'li milletvekili masum değil. Bunun net anlamış oldum, yaptığı açıklamalardan." dedi.

ABDULVAHAP KAPLAN NE DEMİŞTİ

Kaplan, uçaktan indikten sonra gittikleri karakolda Demirtaş'la aralarında geçen konuşmaları şu sözlerle anlatmıştı:

"Karakolda özür diledi bizden. 'Senin çocuğun da ölenler de benim canımdır' dedi. Kendisine Diyarbakır'da mütedeyyin çevrelerin defalarca saldırıya uğradığını anlatarak 'Bir kere çıkıp özür dilediniz mi' diye sordum. 'Burada değil, çıkıp televizyondan özür dile' dedim. Eşim de 'Yasin Börü'nün annesi olsaydım sizi ellerimle boğardım' dedi. Bizden şikâyetçi olmadı. Biz de kendisinden olmadık."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Selahattin Demirtaş Diyarbakır Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500

Yorumlar (43)

HÜDAPAR:

güneydoğu pkkye hdpye mezar olacak kanımız aksada zafer islamın olacak

12
19
yanıtYanıtla
nuri:

babann acısını anlıyorum çok insancıl bir tepki terbiyesiz diye hitab ediyor Demirtaş saygısız lık diz boyu. işte bu baba bu ülkenin has evladı ister kürt ister kürt olsun bu ülkenin has babası has insanı

11
15
yanıtYanıtla
MÜCAHİT:

gerçek kürt pkkyı desteklemez pkkyı ve hdpyi destekleyenler din düşmanı ermeniler ben kürdüm müslümanım devletimi tanıyorum ama devlet gelsin hdpyi temizlesin başka türlü huzur barış gelmez güneydoğuda pkklılar müslümanları katlediyor

14
11
yanıtYanıtla
bijı SelehattinMobil-ANDROID:

ulan Hüdapar sen müslüman sin Selehattin Demirtaş müslüman değilmi? yada pkk de hdp de müslüman yok mu. onlar demokratlar.din ırk cins ayırımı yapmazlar.yeterki saygı sevgi olsun. Yeter artık biraz kendinizi geliştirin.cahil kalmayın.

11
11
yanıtYanıtla
selahattinMobil-ANDROID:

baskan niye korksun ki korksa hdp nin baskani olupta butun baskilarin ustune gitmezdi koc gibi adam helal olsun

15
7
yanıtYanıtla
inci Mobil-ANDROID:

adamin dibidir selahattin demirtaş

8
12
yanıtYanıtla
vatandaş:

bir millet vekili. . . . . . . bağrı yanan bir babanın seslenişine defalarca terbiyesiz diyerek karşılık vermeme mesi lazım özür gerekir ve bazı kişileri. yollara döküp kargaşa çıkmasına sebep olduğu için tüm milletten. . . . . . bu yanlıştan dolayı özür beyan etmesini bekliyoruz bir millet vekili olarak

8
11
yanıtYanıtla
Peşmerge TatildeMobil-ANDROID:

200 Bin kürt kobanili kardeşlerimizi ülkeyemize misafir ettik. Ey HDP Sen ve burdaki yandaşların ne yaptı Askerimizi ve polisi Taşladınız.İşyerlerini yaktınız 200 tane korkak Peşmerge yi kahramanlar gibi karşıladınız omuzlarda. Yemekte ilk olarak 9 tanesi firar etti.Firar edenlerin Sayısı artınca peşmergelerin kobaniye girişi uzadı kobaniye Zorla ve Ağlaya Ağlaya gitti. (Peşmergeyi Sizi Antalyaya Tatile Gönderiyoruz diye kandırdılar)Peşmergeler kobaniye gitmek istemedi onun için 2 gün suruçta beklemesinin sebebi ise firar eden 50 tane peşmergeleri bulmak içindi. Ülkemize 200 tane peşmerge geldi kobaniye sadece firar edemiyen 150 peşmerge geçti onlarda Zorla gittiler..Eyer peşmerge birkaç gün daha Suruçta konaklamış olsaydı inanın Hepsi Firar ederdi

4
15
yanıtYanıtla
AMED:

DEMİRTAŞ SEN ERMENİSİN KÜRT DEĞİLSİN PKK GAVUR TOHUMUDUR DİYARBAKIR PKKYA MEZAR OLACAK

9
9
yanıtYanıtla
ADIYAMANLI MAHMUT HÜDAPAR:

HESABI SORULACAK SIRF SAKALLI CAMİDEN ÇIKIYOR DİYE KATLETTİKLERİNİZİN HESABI OLACAK

9
8
yanıtYanıtla
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title