Haberler

Şeker Pancarı Alımı Törenle Yapıldı

Güncelleme:

Van'ın Erciş ilçesindeki Şeker Fabrikası'nda şeker pancarı alımı, kesilen kurban ve dualarla yapılan törenle başladı.

Van'ın Erciş İlçesi'ndeki Şeker Fabrikası'nda şeker pancarı alımı, kesilen kurban ve dualarla yapılan törenle başladı.

Şeker Fabrikası'nın alım sahasında düzenlenen törene Kaymakam Barboros Baran, Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, Erciş İlçe Emniyet Müdürü Murad Hoş, Erciş Şeker Fabrikası Müdürü Faruk Nalbantoğlu, bazı kurum amirleri çiftçiler, fabrika çalışanları katıldı. Törende açılış konuşmasını yapan Erciş Şeker Fabrikası Müdürü Faruk Nalbantoğlu, Van ve çevresinin tarıma dayalı en büyük sanayi kuruluşunun Erciş Şeker Fabrikası olduğunu söyledi. Fabrikanın 26 yıldır bölgeye sosyal ve ekonomik anlamda büyük katkılar sağladığını anlatan Nalbantoğlu, bu yıl 50 milyon TL'lik şeker üretimi yapacaklarını söyledi.

Daha sonra konuşan Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu Erciş Şeker Fabrikası'nın ilçede çok önemli bir istihdam kapısı olduğunu söyledi. Fabrikanın özelleştirme kapsamına alındığını ifade eden Başkan Arapoğlu, "26 yıldır hizmet veren fabrika önemli bir istihdam sağlıyor. Dolaylı olarak 100 bin insan istifade etmektedir. Bu çok önemli bir şeydir. Biz fabrikamıza sahip çıkmak zorundayız. Maalesef fabrikamız özelleştirme kapsamındadır. Bu fabrikanın özelleştirilmesini önlemek için el ele verip gayret göstereceğiz" dedi.

Konuşmalarının ardından fabrikaya ilk şeker pancarı getiren 6 üreticiye çeşitli hediyeler verildi. Topluca dua edilip kurban kesildikten sonra pancar alımı başlatıldı. - Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Faruk Nalbantoğlu Barboros Baran Erciş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title