Haberler

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Sergini açılışı, serginin gezilmesi Konuşmalar ve eserlerden detaylar - İnciraltı'ndaki İzmir Müze Gemiler Müdürlüğünde karma sergi açıldı Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde, İzmir Müze Gemiler Müdürlüğünde karma sergi açıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Sergini açılışı, serginin gezilmesi

Konuşmalar ve eserlerden detaylar - İnciraltı'ndaki İzmir Müze Gemiler Müdürlüğünde karma sergi açıldı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde, İzmir Müze Gemiler Müdürlüğünde karma sergi açıldı.

Güney Deniz Saha Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğamiral Ömer Bayram Çetin, "18 Mart Çanakkale Zaferi Karma Sergisi"nin açılışı dolayısıyla İnciraltı'ndaki müzede düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 2007'de hizmete giren müzeyi yılda ortalama 100 bin kişinin ziyaret ettiğini belirtti.

İzmir Antikacılar Derneği Başkanı Cem Üsküp de dernek üyelerinin çabaları ile topladıkları Çanakkale Savaşlarında Türk ve yabancı askerlerin kullandığı silah, teçhizat ve kıyafetleri sergiye sunduklarını söyledi.

Üsküp, sergideki Osmanlı askerlerine ait tüfeklere sadece bir materyal olarak bakmadıklarını dile getirerek "Topraktan çıkarılan bu tüfeği elimize aldığımızda bize hissettirdiği manevi duygular önemli. Bu yüzden bu koleksiyonlarımıza maddi olarak bakmıyoruz, o gün bunu kullanan Türk askerinin ruhunu da anlamaya çalışıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Çanakkale Savaşlarıyla ilgili çeşitli obje, fotoğraf, resim ve koleksiyonların yer aldığı sergiye katkı sağlayanlara teşekkür belgesi verildi.

Tuğamiral Çetin, daha sonra sergiye katkı sunanlarla açılış kurdelesini kesti. Açılışın ardından törene katılanlar, sergiyi gezerek eseler hakkında bilgi aldı.

Sergi, 17 Nisan'a kadar gezilebilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale Zaferi Bayram Çetin Güney Deniz İzmir Politika Güncel Haberler

title