Haberler

Şehit Çocukları 51 Adet Yarım Cumhuriyet Altını ile Sevindirildi

Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı (Metef) Çerçevesinde Şehit Aileleri Yararına Verilen Kermesin Sonucunda Elde Edilen Gelirle Alınan 51 Adet Yarım Cumhuriyet Altını, Şehit Çocuklarına Karne Hediyesi Olarak Dağıtıldı.

Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı (METEF) çerçevesinde şehit aileleri yararına verilen kermesin sonucunda elde edilen gelirle alınan 51 adet yarım Cumhuriyet altını, şehit çocuklarına karne hediyesi olarak dağıtıldı.

Elazığ'da Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı (METEF) çerçevesinde şehit aileleri yararına verilen kermesin sonucunda elde edilen gelirle alınan 51 adet yarım Cumhuriyet altını, şehit çocuklarına karne hediyesi olarak dağıtıldı. Polis Evi'nde şehit aileleri ile bir araya gelen Elazığ Valisi Muammer Muşmal, toplantının amacının ülkenin bağımsızlığını, birlik ve beraberliğini korumak için Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda ve son 24 yıldır terör örgütüne karşı kahramanca çarpışırken şehit olanların yakınlarını hatırlamak, onlara unutulmadıklarını ve yalnız olmadıklarını göstermek olduğunu vurguladı. Çok zor ve ağır şartları olan bir coğrafyada yaşadıklarını belirten Vali Muşmal, "Bugün burada rahat bir şekilde oturuyor, yemek yiyebiliyorsak, bir ve bütün olarak varlığımızı sürdürüyorsak, bu şehitlerimizin yüzü suyu hürmetinedir. Tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum" dedi.

Elazığ Halk Eğitim Merkezi Müdürü Vedat Demiral, 2007-2008 eğitim-öğretim yılında Mehmetçik Vakfı yararına bir kermes düzenlediklerini ve bu kermesten elde edilen parayı Mehmetçik Vakfı'na bağışladıklarını belirtti.

METEF Fuarı'nda açılan kermes sonucunda elde edilen 5 bin 745 YTL ile şehit çocuklarını sevindirmek için 51 adet yarım Cumhuriyet altını aldıklarını belirten Şehit Aileleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Çete, dernek olarak kendisine yer tahsis eden Vali Muşmal'a teşekkür ederek, "Şehitler vurulunca ölmez, unutulunca ölürler. Biz de burada unutulmadığımızı, hatırlandığımızı anladık" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından şehit ailelerine hediyeleri Vali Muammer Muşmal ve eşi Canan Muşmal tarafından verildi.

(EK-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title