Haberler

Şehit Babasından Kayınbiraderlerine Duvar Yazılı Tepki

Balıkesir'de 70 yaşındaki Lütfü Tekin, oğulları ve eşinin vefatından sonra tek başına yaşadığı evden hisse isteyen iki kayınbiraderine tepkisini kapısının önüne dev bir mektup yazarak gösterdi.

Balıkesir'de 70 yaşındaki Lütfü Tekin, oğulları ve eşinin vefatından sonra tek başına yaşadığı evden hisse isteyen iki kayınbiraderine tepkisini kapısının önüne dev bir mektup yazarak gösterdi. Bahçelievler mahallesinde bulunan tek katlı, iki odalı evin bir odasını şehit oğluna ait eşya ve fotoğraflarla müzeye dönüştüren Tekin, "Kardeşinin kefeni kurumadan bankaya koşanlar" başlığını attığı uzun mektupta ibretlik öyküsünü anlattı, kendi deyimiyle iki kayınbiraderini kamuoyuna teşhir etti.

1973'te evlendiği eşi Şükriye Tekin'in 6 Şubat 2016'da vefat ettiğini belirten Lütfü Tekin yaşadıklarını şöyle anlattı:

"1977 yılında eşimin büyük ağabeyi baba mirası üç hisseli, iki odalı evi satacağını söyleyince eşim evi alacağını belirtti. O dönem herşeyimizi sattık, iki ağabeyine gerekli ödemeleri yaptık. Evi aldık ancak karşılığında bir belge almadık. 1990-2016 yılları arasında da ek ödemeler yaptık. 2002'de büyük oğlum hava astsubay çavuş Zafer Tekin, bir göreve giderken kazada şehit oldu. 2004'te küçük oğlum Serkan Tekin vefat etti. Eşim de 2005'te felç geçirdi. Eşimi de iki ay önce kaybettim. İki yeğeninin cenazesine gelmeyen, kardeşini arayıp sormayan iki kayınbiraderim eşimin ölümünden sonra gelip, bankayı sordular. Daha önce ödeme yaptığımız halde, 'Bu evde bizim de payımız var' dediler. Veraset ilamına göre bu kayınbiraderlerim de hak sahibi oluyor. Şimdi bu evin yarısı benim, yarısı iki kayınbiradere ait görünüyor. Medeni Kanun belki bunlara bu hakkı veriyor. Ama bu hiçbir vicdana sığmaz. Neye göre hak talep ediyorlar anlamıyorum. Ödediğim halde ikinci kez pay istiyorlar. Bu olacak şey değil. Bir koyundan 10 post olmaz, insan biraz utanır. Ben bu taleplerinden vazgeçmelerini istiyorum"

"ŞEHİDİMİN TAZMİNATINI DA ALSINLAR"

Eşinin son dönemdeki rahatsızlıkları nedeniyle devletin şehit oğlu için ödediği tazminatı da gidip alamadığını vurgulayan Tekin, "Bu tazminata bile mirasçı sıfatı ile göz diktiler. Utanmazlarsa benim şehidimin tazminatını da alsınlar. Belki şehit maaşında da hakları vardır o maaşı da onlara vereyim. Sonunda onları kamuoyuna teşhir etmek için bu yazıyı yazdım, evin duvarına astım. Çok iyi tepkiler alıyorum, herkes onlara lanet okuyor" dedi.

Tekin duvara astığı mektubun son bölümünde de şunları yazdı:

"5 yıldır hastanelerde gezen kardeşlerini ziyaret etmeyenler, ölümüne gelmeyenler ne yüzle para diye bankalara koşuyor? Kamuoyuna sunuyorum, takdir kamuoyunun. Büyük Allahım her şeyi sana havale ediyorum. Sen her şeyi daha iyi bilirsin, kainatın sahibisin. Nasıl takdir edersen öyle yap..."

EV MÜZE GİBİ

Lütfü Tekin yaşadığı iki odalı evin bir bölümünü şehit oğlu Zafer Tekin'in üniformaları, şapkaları, diploması, fotoğrafları Atatürk portresi ve Türk bayrağı ile bir müzeye dönüştürdü.

- Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Serkan Tekin Bahçelievler Balıkesir Politika Güncel Haberler

Mehmet Şimşek mesajı vermişti! Bakanlığa bağlı ekipler denetim için sahillere iniyor

Mehmet Şimşek mesajı vermişti! Bakanlığa bağlı ekipler denetim için sahillere iniyor

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye 'asgari ücret' çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

Bayram ziyaretinde CHP'den AK Parti'ye "asgari ücret" çağrısı: Umarız müjdeyi verirsiniz

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Oktay Kaynarca'dan dikkat çeken çıkış: Ben Türkiyeliyim

Bayram sabahı yanlışlıkla 20 bin TL'sini çöpe attı

Bayram sabahı yanlışlıkla 20 bin TL'sini çöpe attı

title