Haberler

Şehit Astsubay Son Yolculuğuna Uğurlandı

Tunceli'de PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Kıdemli Astsubay Çavuş Yıldırım Akbulut, memleketi Bergama'da son yolculuğuna uğurlandı.

Tunceli'de PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Kıdemli Astsubay Çavuş Yıldırım Akbulut, memleketi Bergama'da son yolculuğuna uğurlandı.

Tunceli'de şehit düşen Kıdemli Astsubay Çavuş Yıldırım Akbulut için memleketi Bergama'daki Yeni Cami'de cenaze töreni düzenlendi. Törene, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Emniyet Müdürü Ali Birkay, şehidin babası Muharrem Akbulut, eşi Pelin Akbulut ile 1 yaşındaki oğlu Barlas Akbulut, askeri ve sivil erkan ile binlerce vatandaş katıldı.

Cenaze törenine getirilen şehidin 1 yaşındaki oğlu Barlas'ın, tören boyunca ağlaması ve babası son yolculuğuna uğurlanırken, bir yakınının kucağında babasının tabutuna son kez dokunması yürek burktu. Şehit Akbulut'un eşi Pelin Akbulut ise, eşinin naaşı taşınırken teröristlere yönelik olarak, "Allah belanızı versin, kökünüzü kurutacağız" diye bağırdı.

Şehit Akbulut'un cenazesi, daha sonra ikinci tören için Tepeköy'deki Cemevi'ne götürüldü. Buradaki törenin ardından cenaze Tepeköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze töreninden önce yüzlerce kişi Bergama'da teröre lanet yürüyüşü gerçekleştirirken, cenaze töreni dolayısıyla ilçedeki işyerleri saat 18.00'e kadar kepenk kapattı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yıldırım Akbulut Tunceli Bergama İzmir Politika Güncel Haberler

title