Haberler

Şehidin Ateşi Niğde'ye Düştü

Güncelleme:

Jandarma Er Mehmet Erdem'in Niğde'deki baba ocağı ile Kayseri'de yaşayan dedesinin evine ateş düştü.

Amasya'da mayın patlaması sonucu terhisine 38 gün kala şehit olan Jandarma Er Mehmet Erdem'in Niğde'deki baba ocağı ile Kayseri'nin Yeşilhisar İlçesi'ne yaşayan dedesinin evine ateş düştü.

Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik öğretmenliği bölümünden mezun olan ancak esnaflığı tercih eden Murat Erdem, kısa dönem askerlik için Amasya'ya gitti.

Bugün Amasya şehir merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan Çiğdemli Köyü Zana Köprüsü üzerinden askeri aracın geçişi sırasında, teröristlerce daha önceden döşenen mayının uzaktan kumanda ile patlatıması sonucu Jandarma Er Mehmet Erdem şehit oldu, 6 asker de ağır yaralandı.

Mehmet Erdem'in şehit olduğu haberi, Niğde'de özel bir banka şubesinde çalışan baba Hasan Erdem'e iş yerinde verildi. Metanetini korumaya çalışan şehit babası Hasan Erdem'e, acı haberi çalıştığı banka şubesine gelen Niğde Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmet Cansaran, Askerlik Şubesi Başkanı Yarbay Kadir Tokbaş ile İl Müftüsü Hasan Çınar verdi. Baba Hasan Erdem'in çalıştığı banka şubesinin bulunduğu binanın üst katındaki lojmanda oturan şehit ailesi acı haberle yıkıldı. Oğluna ağıtlar yakan anne Sera Erdem ve yakınlarını askerler teskin etmeye çalıştı.

Şehit babası Hasan Emin Erdem ve anne Sare Erdem'le kardeşleri Naile ve Oğuzhan'da cenaze töreni için Niğde'den Kayseri'nin Yeşilhisar İlçesi'ne gitmek üzere yola çıktı. Şehit Murat'ın cenazesi, yarın (Salı) ikindi namazının ardından Yeşilhisar İlçesi'nde toprağa verilecek.

DEDE ERDEM: VATAN SAĞOLSUN

Jandarma Er Murat Erdem'in acı haberi Kayseri'nin Yeşilhisar İlçesi'nde yaşayan dedesi İbrahim Erdem'e de askeri yetkililer tarafından bildildi. Gözyaşlarına boğulan dede Erdem'in oturduğu eve dev Türk Bayrağı asılırken, akrabaları ve komşuları taziye ziyaretine geldi. Acılı dede İbrahim Erdem, "Vatan sağolsun" derken, akrabaları, "Murat'ım biz sana düğün yapacaktık. Düğününü yapmak için askerden dönmeni bekliyorduk. İçimize ateş düşürdün" diye ağıtlar yaktı.

Üç kardeşin en büyüğü olan Murat Erdem'in kardeşi Naile Erdem'in Niğde Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde, küçük kardeşi Oğuzhan Erdem'in ise Anadolu lisesinde öğrenci olduğu öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Erdem Murat Erdem Yeşilhisar Kayseri Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

title