Haberler

Şehidin Ailesine Ev Bağışlayan Gurbetçi Genelkurmay Karargahı'nda

Güncelleme:

Diyarbakır'da şehit edilen Hava Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun ailesine evini bağışlayan gurbetçi Ali Dal'a Genelkurmay Başkanı, teşekkür mektubu yazdı.

Diyarbakır Bağlar Semt Pazarı'nda hamile eşi ile birlikte alışveriş yaparken bölücü terör örgütü mensupları tarafından şehit edilen Hava Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun ailesine, Eskişehir'de bulunan evini bağışlayan gurbetçi Ali Dal, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'na davet edildi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in teşekkür mektubu, gurbetçi Dal'a takdim edildi.



29 Ekim 2014 tarihinde, Diyarbakır Bağlar Semt Pazarı'nda hamile eşi ile birlikte alışveriş yaparken bölücü terör örgütü mensupları tarafından şehit edilen Hava Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun ailesine, Eskişehir'de bulunan evini bağışlayan ve büyük takdir toplayan gurbetçi Ali Dal, bu anlamlı davranışından dolayı Genelkurmay Başkanlığı Karargahına davet edildi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in teşekkür mektubu, Genelkurmay Başkanlığı Karargahında, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler tarafından Dal'a takdim edildi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in teşekkür mektubu şöyle:

"Bugün milletçe, dünyanın en güzel coğrafyalarından birinde birlik ve beraberlik içerisinde, bağımsız ve hür olarak yaşıyor olmamızı; vatanı, milleti ve kutsal saydığı değerleri uğrunda, tüm varlığını bir an bile tereddüt etmeden feda eden aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzun bilinci içerisindeyiz.

Memleketimizden binlerce kilometre uzakta yaşıyor olmanıza rağmen, alicenap kişiliğinizin bir göstergesi olarak, ülkemizin bekasına kast edenlerce şehit edilen aziz şehidimiz Astsubay Nejdet Aydoğdu'nun ailesine evinizi bağışlamanız, sizin; ülkemize, milletimize ve Silahlı Kuvvetlerimize duyduğunuz sevginin ve şehitlerimizin emanetine sahip çıkma bilincinizin en güzel ifadesi olmuştur.


(Sıva ustası Ali Dal, Eskişehir'de bulunan evinin tapusunu, Diyarbakır'daki silahlı saldırıda şehit olan Astsubay Necdet Aydoğdu'nun ailesine böyle devretti.)

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, bölücü terör örgütüne karşı verdiği mücadelede ihtiyaç duyduğumuz gücü, sizin gibi ülkesini ve milletini yürekten seven kahraman vatan evlatlarımızın varlığından almaktayız.

Yüce Milletimizin engin sevgisini ve desteğini yanında hissetmek, halihazırda bu görevi sürdürmekte olan kahraman Mehmetçiğin mücadele azmini artırmış ve bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Bu bağlamda, maddi değeri kadar manevi değeri de yüksek olan bu bağışınız, milletimizin ve mensuplarımızın gönlüne altın harflerle nakşedilmiştir.

Ülkemiz insanının Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve aziz şehitlerimize karşı duyduğu vefa hissinin en güzel tezahürü olan bu asil davranışınızdan dolayı, şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları adına sizi ve saygıdeğer ailenizi içtenlikle kutluyor, sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler temennisiyle en derin şükranlarımı sunuyorum."

GURBETTEN GELİP EVİNİ BAĞIŞLAMIŞTI

Fransa'da 27 yıldır sıva ustası olarak çalışan Afyonkarahisarlı Ali Dal, 30 Ekim 2014 tarihinde Diyarbakır'da eşi ile birlikte pazar alışverişi yaparken maskeli iki kişinin silahlı saldırısına uğrayarak şehit olan Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun eşine yeni yaptırdığı evini bağışlamıştı.

11 yaşında Afyonkarahisar'dan çıkıp Fransa'nın Lyon kentine giden ve burada sıva işçisi olarak çalışmaya başlayan Ali Dal, 30 Ekim günü Diyarbakır'da şehit edilen Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun cenaze törenini TV'den izlerken şehidin baba evini görünce içi sızlamıştı. Bunun üzerine Afyonkarahisar Harp Malülü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı İsmail Kumartaşlı ile irtibata geçmiş, Kumartaşlı'nın eski Afyonkarahisar Valisi olan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu'na konuyu aktarması üzerine, Vali Balkanlıoğlu kendilerini Ordu'ya davet etmişti.

Eşi ve ailesi ile birlikte Ordu'ya gelen Ali Dal, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun makamında şehit eşi Esra Aydoğdu'nun da bulunduğu düzenlenen törene katılmış, oldukça duygusal anların yaşandığı törende Eskişehir'de yaptırdığı evinin tapusunu şehit eşi Esra Aydoğdu'na takdim eden Ali Dal, bir süre ağlamaktan konuşamamıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Eskişehir Ali Dal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
title