Haberler

Seçim kararı ne zaman açıklanacak? AK Parti, 9-10 Mart'ı işaret etti

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim tarihi için 14 Mayıs'ı işaret etmesinin ardından sürecin nasıl ilerleyeceği merak konusu oldu. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, katıldığı canlı yayında "Kararın Meclis'ten çıkmasını isterdik ama imkan yok. 9-10 Mart'ta Erdoğan kararı alır ve 14 Mayıs'ta seçime gidilir." ifadelerini kullandı.

Seçim tarihine yönelik tartışmalar sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Mayıs'ı işaret etmesi gündemi bir anda değiştirdi. 14 Mayıs 1950'de Menderes'in "Yeter söz milletin" çıkışını hatırlatan Erdoğan, "Milletimiz 73 yıl sonra 6'lı masaya aynı gün 'Yeter' diyecek" diye konuştu.

"9-10 MART'TA KARAR ALINABİLİR"

Bu açıklamanın ardından sürecin nasıl ilerleyeceği merak konusu oldu. Seçimin bu tarihte yapılması için 2 seçenek bulunuyor: Ya Meclis kararı alınacak ya da Cumhurbaşkanı karar verecek. Ancak Cumhur İttifakı'nın milletvekili sayısı Meclis kararı için yeterli değil. Bu noktada merak edilenleri açıklayan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, katıldığı canlı yayında, "Seçim büyük ihtimalle 14 Mayıs'ta yapılacak. Seçim kararını Cumhurbaşkanı verecek. Muhalefet Meclis'ten geçmesinin önünü kapatıyor. Kararın Meclis'ten çıkmasını isterdik ama imkan yok. 9-10 Mart'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan kararı alır ve 14 Mayıs'ta seçime gidilir." ifadelerini kullandı.

Turan açıklamalarına şöyle devam etti: "Ramazan ayı 23 Mart-21 Nisan arasında, hac dönemi 1 haziran 1 Temmuz arasında, Kurban Bayramı da 28 Haziran 2 Temmuz arasında... Hem 1. turu, 2. turu planlamak zorundasınız. 18 Haziran'da seçim olsa 16'sında okullar kapanacak, millet tatile gidecek. 100 hacı adayımız hacca gidecek."

ERDOĞAN'IN ADAYLIĞI TARTIŞMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden adaylığı tartışmasına da değinen Turan, "Erdoğan 2018'de yeni sisteme göre ilk kez cumhurbaşkanı oldu. Dolayısıyla şimdiki adaylığı ikinci adaylığı olacak. Burada hukuki bir engel yok." dedi. Turan, "Seçim kanunu değişecek mi?" sorusuna ise "Dön dolaş aynı konuların tartışılması çok vahim" yanıtını verdi.

"NE DEMEK DİKTATÖRLÜĞE YÜRÜYORMUŞUZ"

İngiliz The Economist dergisinin Erdoğan'ı hedef alan skandal kapağına da tepki gösteren Turan, "20 yıl içerisinde 15 seçim yapıldı. Halkımızdan başka referansımız olmadı. Sayın Erdoğan ile Türkiye'nin kaderi adeta özdeşleşti. Onlar diyecek Türkiye yapacak. Buna alışmışlar. Rusya-Ukrayna krizinde tüm dünyanın baktığı bir yer var. Ama Cumhurbaşkanımız iki liderle görüşen tek insan. Onlar Erdoğan'ın istemediği alan tam da bizim gurur duyduğumuz alan. 14 Mayıs'ın tarihi hatırasıyla diyoruz ki 'Yeter... Söz de karar da milletin' The Economist'in bizi sevmemesi bizim için gurur vesilesi. 'Erdoğan olmasın da ne olursa olsun' anlayışı içeride nasıl varsa dışarıda dar var. Ne demek diktatörlüğe yürüyormuşuz. Böyle olsa seçim mi olur? Halk ne derse o karar alınmayacak mı? Diktatörlüğü bırakın milletle yürüyen bir yol var içeride." şeklinde konuştu.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500

Yorumlar (8)

Bilirkişi:

Kim olacak hep yandaş kanallar tartışıyor. Halkın böyle bir gündemi yok ki. Denize düşmüş boğuluyor. Kim kurtarırsa kurtarsın yeterki kurtarsın diyor. Bu durumda anketlerde boş. Çok sürpriz olabilir şu hariç.. Tüik kapatılsın diye referandum olsa kesin % 95 ile gider. :)

52
6
yanıtYanıtla
Osman Tokgonul:

Kardeş , diğer Bilir Kişi ile karıştırıp " dislake " verdim , hakkını helal et .

yanıt1
yanıt2
Cengiz Ayhan:

Kanun Hak Hukuk Adalet maalesef isteyene işliyor,istemeyeni şişliyor.

47
8
yanıtYanıtla
cihad çakır:

Tayyip cumhurbaşkanının meclisi fesh etme yetkisi yok diye açıklama yapmıştı nasıl olacak şimdi. Her zamanki gibi kural tanımadan ben yaptım oldu diyecek galiba

35
7
yanıtYanıtla
cenk deniz:

Anayasa yeni sisteme eski sisteme göre demiyor yalnız, açıkça bir kişi en fazla iki defa C.başkanı seçilir diyor.

22
2
yanıtYanıtla
zübükzade:

secım zamanında yapılacak diye bas bas bagırdılar şimdide sevim gününü belirlemekten acizler birde 6'lı masanın adayını sorguluyorlar daha günü tespit edemeyenler

13
1
yanıtYanıtla
Murat Erzine:

Kendileri ne istetse o başkalarının fikri düşüncesi hiçe sayıldı halende aynı zihniyet değişmedi benim dediğim olcak bitti yakında son bulacak YETER ARTIK SÖZ TÜRK. Milletindir.

7
2
yanıtYanıtla
İsmail Kabadayı:

Yelkenler bicilecek :)

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title