Haberler

Şebinkarahisar'a özgü meyve fidanları toprakla buluşturuldu

Güncelleme:

Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde KYK öğrencileri fidan dikti.

Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde KYK öğrencileri fidan dikti.

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Şebinkarahisar Yurt Müdürlüğü ile Şebinkarahisar Toprağın Çocukları Derneği (TOÇDER) işbirliğinde, "Bir Dikili Ağacım Olsun" fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi.

Giresun Üniversitesi Şebinkarahisar Yerleşkesinde, yurtlarda kalan öğrenciler Şebinkarahisar'a özgü 400 meyve fidanını toprakla buluşturdu.

Şebinkarahisar KYK Yurt Müdürü Yakup Akkuş, 20 dönümlük alanı ağaçlandırarak hem öğrencilerin hem de vatandaşların hizmetine sunmak istediklerini söyledi.

TOÇDER Başkan vekili Ünsal Çalık ise ilçenin kaybolmaya yüz tutan karadut, kızılcık, çiğit elması gibi meyve türlerine ait fidanları toprakla buluşturarak gelecek nesillere aktarmayı hedeflediklerini belirtti.

Etkinliğe, Belediye Başkanı Şahin Yılancı, Cumhuriyet Başsavcısı Ziya Burak Gürgah, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Cebrail Çelik, TOÇDER üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Şebinkarahisar Yurtlar Kurumu Giresun Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title