Haberler

Sana İhtiyacım Var" Yardım Kampanyası

İyilik Der öncülüğünde toplanan 16 tır insani yardım malzemesi Suriye'ye gönderildi Koordinatör Vali Dalmaz: "Kuşatma altında tutulan kamplarında yiyebilecek ağaç yaprağı dahi bulamayan çok sayıda insan ölüyor" İyilik Der Genel Sekreteri Sait: "İnsanlık sınav veriyor, bu sınavda İyilik Der olarak Suriye'ye.

İyilik-Der'in, Suriyeli sığınmacılara destek amacıyla başlatılan "Sana İhtiyacım Var" kampanyası kapsamında topladığı 16 tır insani yardım malzemesi Suriye'ye gönderildi.

Doğu ve Güneydoğu'da faaliyet gösteren dernek ve vakıflarca paketlenen gıda ve giysiler, Gaziantep'te toplanarak, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine gönderildi.

Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, Gaziantep İstasyon Meydanı'nda düzenlenen törende, Türk milletinin, zulümden kaçan ve zulüm altındaki insanlara yardım ettiğini söyledi.

"Kuşatma altında tutulan kamplarda yiyebilecek ağaç yaprağı dahi bulamayan çok sayıda insan ölüyor" diyen Dalmaz, bu duruma duyarsız kalmayan Türkiye'nin bölgeye insanına yardım göndermeye devam ettiğini dile getirdi.

Suriyelilerle uzun zamandır birlikte yaşadıklarını hatırlatan Dalmaz, şöyle devam etti:

"Bu insanları misafir olarak görüyoruz. Suriye'de dram yaşanıyor. İki yıl önce, karşıda zalim bir rejim ve onun karşısında da hak arayan insanlar vardı. O zaman düşman birdi, hak arayan insan da birdi. Şimdi kurşunun nereden geldiğini, nereden hedef alındığımızı bilemez olduk. Bir taraftan hem Türkiye'yi hem de Suriye'yi bölmeye gayret eden bölücü faaliyetler, diğer taraftan da kimin desteklediği belli olmayan ve muhalefetin içine adeta bir çıban başı gibi giren mekanizmalar var. Suriye'de düşman birken şimdi üç oldu. Peki düşman bu kadar çoğalırken, muhalif cephede hakkını arayan insanlar acaba bir ve beraber mi? Ne yazık ki bu birlikteliği göremiyorum. Rejim, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), El Kaide ve diğer bölücü örgütlerin hepsi ortak noktada bir araya geldi. Muhalif kesim ise hala dağınık vaziyette."

Dalmaz, "Gerçekten alanımız, ülkemiz, bölgemiz tehdit altında, bunu hep beraber görüyoruz. Bu kadar tehdit ve sıkıntı altında özveriyle yardım yapmaya çalışan iyilik ordusunu kutluyorum. Allah onları var etsin, yardımlarını artırsın. Bu yardımlar, Suriyeli kardeşlerimize analarının sütü gibi helal olsun. Türkiye, sivil toplum kuruluşları, vatandaşları, devleti ve hükumetiyle Suriyelilerin yanındadır" diye konuştu.

"İnsanlık Suriye'de yaşananlara duyarsız"

İyilik-Der Genel Sekreteri Ahmet Sait de insanlığın Suriye'de yaşananlara duyarsız kaldığını belirterek, "İnsanlık sınav veriyor, bu sınavda İyilik-Der olarak Suriye'ye yardımlarımızı sürdürüyoruz. Maalesef insanlık kendi yolculuğunda, vahşet durağında kalakalmıştır, beklemektedir" dedi.

Suriye Muhalifler ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Geçici Hükumeti Yerel Yönetim ve Mülteci Bakanı Osman Bdevi ise rejimin ne kadar kötülük varsa hepsini kullandığını, Suriye halkının da vahşet karşısında dik durduğuna vurguladı.

Bdevi, "Halkımız, özgürlüğüne kavuşmak için her şeyini feda etmeye hazır. Halkımız, diğer ülkelerde mülteci durumuna düştü ama çoğunluk kalmayı, rejimin karşında dik durmaya çalıştı. Hayat tamamen durdu. İş ve ekonomi tekeri durdu. Rejim, sivil insanları katletmeye başladıktan sonra farklı bir yöntem daha denemeye başladı. İnsanları açlıkla baş başa bıraktılar. Suriye'de mücadelemiz devam ediyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yardım malzemesi yüklü 16 tır, Suriye'ye gönderildi. - Gaziantep

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Dalmaz Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title