Haberler

Samsun'dan Kısa Kısa

Ladik Belediyesi tarafından köy iken mahalle statüsüne dönüşen yerleşim birimlerine toplam 115 çöp konteyneri dağıtıldığı bildirildi.

Ladik Belediyesi tarafından köy iken mahalle statüsüne dönüşen yerleşim birimlerine toplam 115 çöp konteyneri dağıtıldığı bildirildi.

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, köylerin mahalleye dönüşmesi ve hizmet sınırlarının genişlemesi nedeniyle ortaya çıkan çöp konteyneri ihtiyacını karşılamak amacıyla mahallelere dağıtılan 115 çöp konteynerleri ile birlikte ilçedeki çöp konteynerleri sayısının 470'e yükseldiğini söyledi.

Ladik ilçe genelinde temizlik çalışmalarına özen gösterdiklerine işaret eden Özbalcı, "İlçemiz köyleri yeni düzenleme ile mahalleye dönüştü. Ayrım yapmaksızın 67 mahallemize eşit hizmet edeceğiz. Belediye olarak, mahallelerimizin eksiklerinin giderilmesi ve vatandaşlarımızın daha mutlu ve huzurlu yaşam koşullarına ulaşması gayreti içindeyiz." dedi.

Vezirköprü Belediyesinden üreticilere sebze fidesi

Vezirköprü Belediyesi Tarım ve Hayvancılık Komisyonu tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında üreticilere sebze fidesi dağıtıldı.

Belediyeye ait serada yetiştirilen fidelerin dağıtımına Vezirköprü Kaymakamı Yunus Emre Altıner, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Müdürü Dr. Bülent Turan, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Kibar Ak, Samsun Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Akif Özdemir ve çiftçiler katıldı.

Belediye Başkanı Edis, hedeflerinin 200 bin fide dağıtımı gerçekleştirmek olduğunu belirterek, "Bugün 140 bin fide dağıtımı gerçekleştireceğiz. Bunların içinde domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuz yer alıyor. Amacımız Vezirköprü Belediyesi olarak tarımı desteklemek. Çiftçilerimize ücretsiz olarak dağıtıyoruz." dedi.

Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Kibar Ak ise "Vezirköprü'de bizim sabit çiftçi dışında bir lokasyonumuz yoktu. Belediye Başkanımızın kendi talebiyle yaklaşık 50 dönümlük araziyi enstitümüze tahsis edeceklerini ve işlemlerine başladıklarını söylediler. Bunun sonrasında biz Bafra'da, Çarşamba'da yaptığımız çalışmaları Vezirköprü'de yapmış olacağız. Kademe tohum çalışmalarını da yürütmüş olacağız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından 6 çeşit sebze fidesi 190 çiftçiye ücretsiz olarak dağıtıldı.

Engelliler Haftası

Vezirköprü'de özel bir eğitim ve rehabilitasyon merkezi tarafından Engelliler Haftası dolayısıyla balon şenliği düzenlendi.

Eğlenceli dakikaların yaşandığı etkinlikte balondan değişik şekillerdeki oyuncakların yapılışını minikler ilgiyle izledi, kendilerine verilen oyuncaklarla doyasıya eğlendi.

Kurum Müdürü Ayşenur Öztürk, "Burada eğitim öğretim gören öğrencilerimiz bizim için çok özel. Onların mutlu olabilmesi ve toplum içinde yer edinebilmesi bizim için büyük önem arz ediyor. Bunun için verdiğimiz eğitimi görev edinmekten ziyade sevgi ve şefkatle yaklaşmaya özen gösteriyoruz. Onların yaşadığı bir nebze mutluluk bizim için çok önemli." dedi.

Öğrencilere trafik eğitimi verildi

Kavak'ta Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında İlçe Jandarma Trafik Tim Komutanlığı ile İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerince, Ondokuz Mayıs Ortaokulu ve Yaşar Doğu İlkokulunda öğrencilere trafik eğitimi verildi.

Eğitimde Jandarma Trafik Tim Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Aymak ve Trafik Polisi Muhammet Öztürk tarafından genel trafik kuralları, okul servis araçlarına binme ve inme, trafik işaretleri, karşıdan karşıya geçme, emniyet kemeri kullanımı gibi konularda bilgiler aktarıldı.

Eğitim, öğrencilere trafik konularını içeren broşür ve kitapçık dağıtımı ve kek ikramının ardından sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Sadık Edis Selim Özbalcı Vezirköprü Ladik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title