Haberler

Samsun'da kentin sembolü olan Atatürk anıtını halat bağlayıp yıkmak istediler

Güncelleme:

Samsun'da Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 yılında Milli Mücadeleyi başlatmak için kente ayak bastığı noktaya konulan anıt, bir grup saldırgan tarafından yıkılmak istendi. Samsun Valiliği olayla ilgisi olan 2 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Samsun'un İlkadım ilçesinde Avusturyalı heykeltıraş Heinrich Krippel tarafından yapılan ve "Onur Anıtı" olarak bilinen Atatürk anıtına dün akşam kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından saldırı yapıldı.

İP BAĞLAYIP YIKMAYA ÇALIŞTILAR

Saldırganlar, Atatürk'ün üzerinde bulunduğu atın arka bacaklarına ip bağlayıp çekerek yıkmaya çalıştı. Saldırganlar daha sonra ipleri bağladıkları yerde bırakıp kayıplara karıştı. Polis çevredeki mobese kameralarını incelemeye aldı. Yapılan incelemede parkın içine giren bir aracın tespit edildiği belirtildi.

Samsun'da kentin sembolü olan Atatürk anıtını halat bağlayıp yıkmak istediler

VALİLİK: 2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Samsun Valiliği, Atatürk anıtına urgan asılmasıyla ilgili iki şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, sabah saatlerinde İlkadım ilçesi Kale Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan Onur Anıtı'na urgan asıldığına ilişkin İl Emniyet Müdürlüğüne gelen ihbar üzerine ekiplerin ivedilikle olay yerine intikal ettiği belirtildi.

Samsun'da kentin sembolü olan Atatürk anıtını halat bağlayıp yıkmak istediler

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele yolunda ilk adımı attığı Samsun'da simge haline gelen Atatürk anıtına yapılan bu saygısızlığın asla kabul edilemeyeceği vurgulanan açıklamada, "Kolluk birimleri ilgili aracı tespit etmiştir. Onur Anıtı'na urgan asmak suretiyle saldırı gerçekleştiren 2 kişi, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce yürütülen titiz çalışmayla kısa sürede yakalanmış ve sorgulamalarına başlanmıştır. Bu saygısız menfur saldırının aydınlatılmasına yönelik adli ve idari süreç Valiliğimizce yakinen takip edilecektir." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Samsun Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (61)

Hasan tezbasan:

sonsuza kadar ATATÜRK

582
197
yanıtYanıtla
Selim :

Tüm hainler idam edilmeli yoksa bu ülke iflah olmaz

585
127
yanıtYanıtla
Hasan Engin Kalaycı:

Hain derken? Kime gore, neye gore? Bana gore belki sen hainsin? Hazir misin adil sartlarda yargilanmaya..

yanıt6
yanıt21
Çınar Saraç:

O iki kişiyi Samsun’un soğuk suyunda denizinde 24 saat bekleteceksin isterse sağ çıkmasın

476
138
yanıtYanıtla
Tarık Ziya:

NİYE SEN Mİ VERDİN CANINI

yanıt85
yanıt296
Erkan Magdenli :

heykelin altında kalsınlar

443
107
yanıtYanıtla
Martin Sikertel:

Atam zamanında ne kadar güzel, doğru iş yapmış ki bu irticacı tayfa heykellerinden bile korkuyor.

409
133
yanıtYanıtla
Gürkan Byburtlu:

Ata'ya uzanan elleri kırarız !!

399
142
yanıtYanıtla
ÇĞL KRMLZ:

Adam 1938 yılında vefat etti, ama hala uğraşıyorlar. Ne kadar yaranız varmış be kudurun heykeli bile rahatsız ediyorsa. Atatürk'ü unutturamayacaksınız.

415
111
yanıtYanıtla
Angino chere:

Atatürkle ugrasanlar, disklike atanlar; O üzerinde Türk olarak özgürce yürüdügünüz Topraklar size Atatürkle beraber savasan dedelerinizin mirasi degilmi? yoksa sizin dedeleriniz baska bir ülke icinmi savasmislar?

438
81
yanıtYanıtla
Tüm 61 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title