Haberler

Saldırıya Kitlesel Protesto

Ankara’da, ’Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi’ mitingi öncesi meydana gelen ve 95 kişinin ölümüne, 246 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırı HDP Bingöl il teşkilatı tarafından protesto edildi.

Ankara'da, 'Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi' mitingi öncesi meydana gelen ve 95 kişinin ölümüne, 246 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırı HDP Bingöl il teşkilatı tarafından protesto edildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) önünde bir araya gelen yüzlerce vatandaş, pankartlar açarak Dörtyol Saat Kulesi önüne kadar yürüdü. Burada düzenlenen basın açıklamasında konuşan HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, Türkiye'nin Suriyeleştiğini ileri sürerek, "Bugün Ankara'nın Bağdat'tan, Şam'dan, Halep'ten Kobani'den bir farkı kalmamış. Türkiye'nin başkentinde en iyi korunan kentinde elini kolunu sallayarak yüzlerce vatandaşımızı katlettiler" dedi.

Vatandaşların can güvenliğinden devletin sorumlu olduğunu kaydeden Özsoy, "Akşama kadar bekledik devlet yetkililerimiz bu konuda ne diyecek diye. Başbakan, Cumhurbaşkanı, İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı hepsi kınama yapıyorlar. Sizin göreviniz kınama yapmak değil, bu olayları olmadan önce engellemek, engelleyemiyorsanız adam gibi soruşturmak ve suçluları yargı önüne çıkarmaktır. Bu vatandaşlarımızın can güvenliğinden devlet sorumludur" ifadelerini kullandı.

Kendi tespitlerine göre saldırıda 128 kişinin hayatını kaybettiğini söyleyen Özsoy, "Resmi kaynaklar 95 diyor. 95 ile 128 arasında bir yerdeyiz sayılara indirgemiyoruz, bütün bu insanların bir hikayesi bir ailesi bir geçmişi vardı, geleceği olmayacak" dedi.

EYLEMSİZLİK KARARI

Özsoy, şunları söyledi:

"Barış sürecini yeniden rayına oturtmak için 2,5 aydır elimizden geleni de gelmeyeni de yaptık. Sağa gittik, sola gittik, rica ettik minnet ettik, bazen yalvardık. Olan bütün savaşa rağmen bunu söylüyorum, karşılıklı ölen 500 insana rağmen söylüyorum, PKK bizim talebimizi karşıladı. Dün eylemsizlik ilan ettiler. Bakın burada boş propaganda yapmıyoruz, eylemsizlik kötü bir şey değildir. Sebebi ne olursa olsun tetiklerden el çekmek iyi bir şeydir. Eylemsizlik kararı 120'den fazla ölünün gölgesi altında kaldı bakın şu an kimse konuşmuyor. O eylemsizlik kararına Ankara'daki katliamla cevap verdiler."

Kitle, yapılan basın açıklamasının ardından parti binası önüne kadar yürüyerek olaysız bir şekilde dağıldı. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Hişyar Özsoy Bingöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title