Haberler

Sakıp Sabancı Anıldı

Güncelleme:

Sakıp Sabancı vefatının sekizinci yıldönümünde kabri başında anıldı.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Merhum Sakıp Sabancı vefatının sekizinci yıldönümünde kabri başında yapılan törenle anıldı.

Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki törende merhum Sakıp Sabancı'nın kızı Sevil Sabancı, torunu Melisa Sabancı Tapan, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erol Sabancı, Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul, Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi ve Dilek Sabancı Ticaret Lisesi öğrencileri, iş dünyasının önde gelen isimlerinden Yılmaz Ulusoy, Hüseyin Bayraktar ile Sabancı Topluluğu üst düzey yöneticileri hazır bulundu.

Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul törende yaptığı konuşmasında, "Geçen sekiz yılda onun ortaya koyduğu vizyon ve değerlerin ışığında Topluluğumuzu daha da ileri taşımak için çalıştık. O, çok başarılı bir iş adamı olmasının yanı sıra geniş görüşlü bir vizyonerdi.

"Değişen ve Gelişen Türkiye" kitabındaki şu sözleri, bugünümüze ışık tutuyor:"İş adamları olarak, işlerimizi sürdürmeyi, yatırımlar yapmayı, daha sağlıklı daha bol üretim arayışını devam ettireceğiz. Buna mecburuz. Bu ülke bizim. Bu ülkenin kalkınması, bu ülkede yaşayan insanların mutlu olması halinde bizler de gelişeceğiz, mutlu olacağız". Rahmetli, Türkiye'nin ve topluluğumuzun bugün geldiği yeri görseydi, şüphesiz ki çok mutlu olurdu. Sakıp Bey, şuna inandığından bahsederdi: "İnsan olarak görevimiz, dünya nimetlerinden ölçülü şekilde yararlanmak ve bunun yanında ailemize, topluma ve işimize karşı olan görevlerimizi aksatmadan, ciddi biçimde yapmaktır". İnanıyorum ki tüm Sabancı çalışanları da işlerine bu felsefeyle sarılmaktadırlar. Çünkü rahmetli, iş dünyasında kazandıklarını, vakfımız, üniversitemiz ve sayısız diğer alanlarda, Türkiye ve Türk insanıyla paylaştı. Tam bir halk adamıydı ve işte bu yüzden de halkının gönlünde Sakıp Ağa olarak taht kurdu. Biz Sabancı Topluluğu olarak, Sakıp Bey'in hatırasını yaşatmanın ülkemizin ekonomisini ve toplumsal yaşantısını geliştirmekten geçtiğinin bilinciyle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sabancı Holding Sevil Sabancı Sakıp Sabancı Zafer Kurtul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title