Haberler

Sakarya Söğütlü Mağarası'nın Turizme Kazandırılması İçin Çalışma Başlatıldı

Söğütlü Mağarası'nın turizme kazandırılması için çalışma başlatıldıSÖĞÜTLÜ(Sakarya), (DHA) - SAKARYA'nın Söğütlü İlçesi'nde 470 metre uzunluğunda, içerisinde sarkıt ve dikitlerin bulunduğu, yer yer tavan yüksekliği 20 metreye ulaşan Söğütlü Mağarası'nın turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı.

Söğütlü Mağarası'nın turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı

SÖĞÜTLÜ(Sakarya), (DHA) - SAKARYA'nın Söğütlü İlçesi'nde 470 metre uzunluğunda, içerisinde sarkıt ve dikitlerin bulunduğu, yer yer tavan yüksekliği 20 metreye ulaşan Söğütlü Mağarası'nın turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı. Maden Teknik Arama mühendisleri mağarada incelemede bulundular.

Söğütlü Belediyesi, Mağaraköyü'nde bulunan Söğütlü Mağarası'nın turizme kazandırılması için çalışma başlattı. Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç, Maden Teknik Arama Jeoloji Etütleri Dairesi Karst ve Mağara Araştırmaları Birimi'nde görevli hidro jeoloji ve jeoloji mühendisleri ile harita teknisyeninden oluşan 4 kişilik ekip ve belediye görevlileri 470 metre uzunluğundaki mağarada incelemede bulundular. Yaklaşık 1,5 metre genişliğindeki mağaranın girişinden geçilerek mağaranın içerisine girilirken, içerisinde küçük bir su akıntısı bulunan mağaranın içerisinde ilerlenirken travertenler, sarkıt ve dikitlerin muhteşem güzelliği büyülerken, tavan yüksekliğinin 20 metreyi bulduğu vadi gezildi.

MTA Genel Müdürlüğü Jeoloji Etütleri Dairesi, Karst ve Mağara Araştırmaları Birimi 2001 yılında yaptığı incelemede, doğal hali ile temel mağaracılık malzemeleri baret, alın lambası, tulum, çizme, eldiven ve dizlik kullanılarak mağaranın ziyaretçilere açılmasının uygun olduğunu belirtirken, yeniden incelemede bulundular.

Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç mühendislerle birlikte mağarayı gezerken, "Mağaramızda sarkıtlar, dikitler var. Mağaramız doğa harikası bir yer. İnşallah burayı turizme açıp herkesin görmesini sağlayacağız" dedi.

HABER-KAMERA: Mustafa ÜSTÜBİ

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Genç Sakarya Söğütlü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title