Haberler

''Sahipsiz Değilsiniz''

Güncelleme:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Darülaceze Müessese Müdürü Nevzat Bayhan, personeliyle ve kurumun sakinleriyle bayramlaştı.

Önce Darülaceze çalışanlarıyla bayramlaşan Bayhan: "Burası bizim ailemiz, ilk önce buradaki aile efradımızla bayramlaşalım."dedi.

Darülaceze Müessese Müdürü Nevzat Bayhan, personeline bazı tavsiyelerde bulunarak Kurban Bayramlarını kutladı: "bencilliği, riyayı terkederek başkaları için yaşama sanatını öğrendiğimizde, verilen görevler dört dörtlük yapıldığında, hedefimize vardığımızda, bir kişiyi mutlu ettiğimizde, başkaları için yaşamaya başladığımızda, muhtaç her insana ulaşabildiğimizde, özlendiğimizde, çıkarlarımıza uymasa da adaletten ayrılmadığımızda, bir işi 'kim yapar' dendiğinde parmakla gösterilip 'bu yapar' dendiğinde, 'nerede mutlusunuz' diye sorulduğunda kurumumuz aklımıza geldiğinde, bizden sonraki nesillere güzel bir dünya bıraktığımızda işte o zaman gerçek bayramı yaşayacağız."dedi.

Bayhan, Kökleri tarihin derinliklerinde bir şefkat çınarı ve kadim iyilik hareketi Darülaceze'de çalışmanın ne büyük nimet olduğunun bilincinde olmanın zaruri olduğunu söyledi. Ve bir kişinin gören gözü, tutan eli olmanın, derdine derman olmanın ömürde yakalanacak en güzel fırsat olduğunu ve bu kurumda çalışanların böylesi muhteşem bir fırsatı yakaladıklarını ifade etti.

Ulu Hakan Abdülhamit Han ile başlayan şefkat elinin günümüzde Sn. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanımız Sn. Fatma Şahin'in hassas duygularıyla daha da anlamlı ve etkili bir şekilde sakinlere kurumu cennetasa bir mekâna dönüştürdüğünü belirtti.

Bayhan, çalışanlarına "bu bayramda özellikle yatağa bağımlı sakinlerle bayramlaşalım, bir an bile onları yalnızlık duygusuyla baş başa bırakmayalım" dedi.

Bayhan, sevgi evlerinde kalan çocuklarla kahvaltıda bir araya geldi. Bu kahvaltıya Ak Parti İstanbul Milletvekili Sayın Sevim Savaşer de iştirak etti.

Kahvaltı sonrası çocuk yuvasındaki miniklerle bayramlaşan Bayhan, çocuk sakinlerle yakından ilgilendi, tek tek bayramlaştı, hediyelerini verdi ve burada kalan çocukların kimsesiz çocuklar olmadığını, kimsesizlerin kimsesi olan Başbakanımız ve Bakanımızın şefkatli himayelerinde yarınların herkes için daha da güzel olacağını söyledi.

Daha sonra dairelerde sakinlerin hediyelerini dağıtıp bayramlaşan Bayhan, daire 6'nin oturma salonunda sakinlerle birlikte kahve içip sohbet etti.

Bayhan, "'Anam yok, babam yok' diyenler varsa buraya gelsin. Burada eminin ebeveynine benzeyen birçok dost bulup hasret gidereceklerdir." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Nevzat Bayhan Darülaceze Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title