Haberler

Sağlık Bakanlığı tarafından görevden alınan Ali Edizer'den Fahrettin Koca'ya mesaj: Aldım, kabul ettim

Güncelleme:

Medeni kanunu hedef alarak "Boşanmak yerine ikinci hanımı alın" sözleriyle tepki çeken GATA Başhekim Yardımcısı Ali Edizer, Sağlık Bakanlığı tarafından görevden alındı. Sözleşmesi feshedilen Edizer'in Fahrettin Koca'yı etiketleyerek "Aldım, kabul ettim sayın Bakanım" paylaşımı dikkat çekti.

Eski adıyla GATA, yeni adıyla Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başhekim yardımcısı olarak görev yapan Dr. Ali Edizer'in çok eşliliği savunan ve medeni kanunun kaldırılmasını isteyen açıklamaları sosyal medyada tepkilere yol açmıştı. Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu tarafından hakkında inceleme başlatılan Edizer, bugün sözleşmesi feshedilerek görevinden alındı.

"BAŞIM ÜSTÜNE"

Twitter hesabından paylaşım yapan Ali Edizer'in, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı etiketleyerek "Aldım, kabul ettim Sayın Bakanım. Başım üstüne" yazması şaşkınlık yarattı.

Sağlık Bakanlığı tarafından görevden alınan Ali Edizer'den Fahrettin Koca'ya mesaj: Aldım, kabul ettim

"KEM SÖZ SAHİBİNİNDİR"

Edizer, söz konusu paylaşımlarına tepki gösteren sosyal medya kullanıcılarına yönelik ise "Destek veren ve dua eden kardeşlerime teşekkür ederim. Ortada bir sıkıntı da yok zaten. Klasik CeHaPe hazımsızlığı ve edepten ve hayadan mahrum bir topluluğun sosyal medya üzerinden kendilerine yakışır bayağı yorum ve hakaretler. O kadar. Kem söz sahibinindir..." paylaşımını yaptı.

NE OLMUŞTU?

Sosyal medya paylaşımları ile gündeme gelen Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Edizer, medeni kanunu hiçe sayarak erkeklere ikinci eş alması yönünde çağrı yapmıştı. Bu açıklamalar infial yaratırken, konu sosyal medyada gündem olmuş, Edizer görevden alınmıştı.

KOCA, RAHATSIZ OLMUŞTU

İnfial yaratan bu paylaşım CHP'nin de gündeminde yer almış, konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabında paylaşımda bulunan CHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, Edizer'in açıklamalarını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya ilettiğini duyurmuştu. Özel yaptığı paylaşımda, "Sosyal medya paylaşımları nedeniyle #GATA'nın Başhekim Yardımcısı Ali Edizer'e partimizde ve kamuoyunda duyulan büyük rahatsızlığı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya ilettim. Sn. Bakan duyduğu rahatsızlığı ifade etti, yarın gereğinin yapılacağını iletti. Konunun takipçisi olacağız" demişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Sağlık Bakanlığı Fahrettin Koca Ali Edizer Haberler

500

Yorumlar (465)

Hasan:

Müslüman adam İslamın kaidesine teslim olur. İslamda çok evlilik vardır. İnsan fizyolojisine uygundur. Kişi inandığı gibi yaşamaz ise yaşadığı gibi inanırmış.

73
67
yanıtYanıtla
mehmet:

emevi dininde var o, biz Müslümanız. .

yanıt26
yanıt33
Ahmet:

Dinin kaidesi ki sana göre öyle, ayrıca Devletin dini olmaz Devlet tarafsızdır, senin dinin sanabenimkide bana, toplumsal kurallar hepimizi bağlar dini kurallar sadece seni, senin dini kuralına toplum uyamaz, herkesin uyacağı ortak kurallar konur, bu yüzden boş konuşma, git arabsitana orada yaşa boş kafalı

yanıt12
yanıt22
mehmet dağ:

İslamda zaruri hallerde çok evlilik vardır ki bu belki de o çağ için geçerli bir zaruret halidir. Nisa suresi 3. ayetin tefsirini okumanızı tavsiye ederim. Fıkıh alimleri günümüz şartlarına göre yorumlasalar belki de bu zaruret hali, günümüzde yok bile. . Kuran her zaman tek eşliliği benimsemiştir.

yanıt24
yanıt19
Selin:

Sen bir doktorsun ikinci hanımı alan cennete gidiyor diye bir ayet mi var hadis mi var?bunlarla uğraşacağınıza Yemen de açlıktan susuzluktan ve hastalıktan ölen insanlara yardım edin.Gidin de oralarda bir kaç ay çalışın.Zira yapan çok değerli doktorlarımız var.

46
80
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Sen nerenle anladın adam diyorki kadınları madur etmeyin adamın metresi var o modern oluyor diyeri dini nikah kıynca yobaz oluyor sonuçta olan kadına oluyor her kadın okadar şanslı olmuyor malesef eşinden ayrılınca 2.eşlik tercihimi hayır islamda hadis sizin için en hayırlısı tek eşlilik diyor herkes birşeyleri yalan yanlış biliyor önce bir arştırın dininizi öğrenin inanmak yada inanmak size kalmış öğrenmek ten zarar etmesiniz cahalet kötü birşey sonuçta

yanıt82
yanıt70
Huseyn:

Adam diyorki eşinizi aldatmayın . Aldatmaktansa mert olun açıkça nikahlayın

yanıt3
yanıt0
Hatice:

Dr olnuş ama beyim millattan öcede kalmiş.bir dr yakıştıramadım.

35
66
yanıtYanıtla
Zal:

Sen okuyamıyorum ondan cahil.kalmissin belli

yanıt3
yanıt6
PUHAHAHA:

çok kolay bi yolu var aslında. eyaletlere ayrılalım. marmara ege akdeniz laiklik ile diğer yerler şeriat ile. ama kaçıp gelmek yok tamam mı. göç etmeye kalkanın üstüne ateş açılır.

27
71
yanıtYanıtla
Tüm 465 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title