Haberler

İsveç'teki Kur'an yakılmasına Rusya da tepki gösterdi: Dini görüşlere saygı gösterilmesi bir seçenek değil zorunluluk

Güncelleme:

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılması ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in provokatif eylemle ilgili açıklamaları hakkında konuştu. Zaharova, "Bir kişinin dini inançlarına saygı duymanın isteğe bağlı bir karar değil, bir zorunluluk olduğunu hatırlatmama izin verin" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılması ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in provokatif eylemle ilgili ifadelerine yaptığı yazılı açıklama ile tepki gösterdi. Zaharova, dini görüşlere saygı gösterilmesinin "zorunluluk" olduğunu belirtti.

HEM NATO'YA HEM İSVEÇ'E TEPKİ GÖSTERDİ

Zaharova, sosyal medyada yaptığı açıklamada, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılması ve protestolarla ilgili açıklamasına da tepki verdi. Uluslararası toplumun, hoşgörüsüzlük ve ayrımcılığa karşı koymakla yükümlü olduğunu belirten Zaharova, şunları kaydetti: "Uluslararası belgelerde ifade özgürlüğü hakkı, herhangi bir din veya dini uygulama hakkında eleştirel ve aşağılayıcı ifadelerin kullanılmasını, hele Müslümanlar için kutsal olan Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını içermez. Dini görüşlere saygı gösterilmesi, bir seçenek değil zorunluluktur. Stoltenberg bunu neden bilmiyor? Çünkü Batı, Avrupa'da kilit yerlere eğitimsiz insanları atıyor. Bunları yönetmek kolay. Böylece Avrupalıların birçoğu manipüle ediliyor. Eğer Anglosaksonların kontrolündeki ülkeler, herkesi var olmayan cinsiyetleri tanımaya zorluyorsa, onların milyonlarca kişinin kutsal gördüğü şeylere saygı göstermesi gerekiyor."

STOLTENBERG NE DEMİŞTİ?

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, dün yaptığı açıklamada, " İsveç'in başkentinde Kur'an-ı Kerim'in yakılması ve başka olaylara İsveç hükümeti hemen sert tepki göstererek, bunları kınadı. Ama ifade özgürlüğü, İsveç ve diğer tüm NATO üyesi ülkelerde kıymetli bir değer. Bu yüzden bu tür uygunsuz hareketler otomatik olarak yasa dışı değil." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Jens Stoltenberg İsveç Rusya Nato Dünya Güncel Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

500

Yorumlar (5)

Hacı Şembeki:

Rusya Hariç Batı ülkelerinde, Sadece İslam Düşmanlarına, Din ve Vicdan Özgürlüğü Var. Devlet destekli islamofobi oluşturulmaya çalışılıyor....

11
7
yanıtYanıtla
Narter Nart:

Haci... rus deyince sen gibi ruscuklarla mücadele etmeyi, ruslarla mücadele etmek kadar önemli görüyorum. Hadi haci şebbek... hadi yoluna... anca gidersin. git kremlini tavafla sen. bize İslamı sevmeyen rusu anlatma... Hadiii. Davay..

yanıt4
yanıt0
haksız mıyım:

ULAN SİZ TEPKİ GÖSTERMİŞSENİZ VAR YA KESİN ALTINDAN DA SİZ ÇIARSINIZ. sırf isveçi natodan uzaklaştırayım oyunun perde gerisinde siz olabilirsiniz.kuranı yakn pislik nato karşıtıymış zaten

5
12
yanıtYanıtla
MUTLU MESUT:

Stoltenberg bu eyleme nasıl ifade özgürlüğü diyebiliyor? NATO'nun asli görevi, üye ülkelerin özgürlük ve güvenliklerini korumaktır. İsveç üye bile değilken üyesi olan Türkiyenin dini inancının kutsal kitabına yapılan saygısızlığa nasıl özgürlük diyebilir?

10
1
yanıtYanıtla
Narter Nart:

vay vay vay... ruskilere bak hele.. tarihiniz boyunca ve yakın tarihinizdeki Afgan, 1. ve 2. Çeçen ve Suriye' deki wagnerleriniz ve pilotlarınızın İslama ve Müslümanlara ne kadar saygı duyduğunuzu gözlerimizle gördük... Sizin onlardan farkınız sinsiliğiniz. Yıkılın..

6
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title