Haberler

Rize'de Sel ve Heyelanın Ardından 3 Gün Sonra Ulaşılan Köy Yerle Bir Olmuş!

Rize'de şiddetli yağmur sonrası meydana gelen ve 1 kişinin hayatını kaybettiği 1 kişinin de yaralandığı Çayeli İlçesi Gürpınar ve civar köylere 3 gün sonra ulaşılabildi.

Rize'de şiddetli yağmur sonrası meydana gelen ve 1 kişinin hayatını kaybettiği 1 kişinin de yaralandığı Çayeli İlçesi Gürpınar ve civar köylere 3 gün sonra ulaşılabildi. Bir evin çöktüğü, çok sayıda evin de hasar gördüğü ve heyelan tehdidi nedeniyle boşaltıldığı, araç ve iş makinelerinin toprak altında kaldığı, köprülerin yıkıldığı, asfaltın söküldüğü köylerde hasarın boyutları da bölgede yaşanan afeti ortaya çıkarttı.

Rize'de etkili olan şiddetli yağmurun dönüştüğü sel ve heyelan en çok Çayeli İlçesi Senoz Vadisi'ndeki köylere zarar verdi. Yardım çağrılarının geldiği ve karyolu sel ve heyelan nedeniyle kapalı olan Gürpınar Köyü'ne ekipler bugün karadan ulaşabildi. Gürpınar ile çevredeki Kaptanpaşa ve Yeşiltepe köylerinin yaşanan afette adeta yerle bir olduğu ortaya çıktı. Evlerin çöktüğü, çok sayıda evin heyelan tehdidi nedeniyle boşaltıldığı, araç ve iş makinelerinin toprak altında kaldığı, köprülerin yıkıldığı, asfaltın söküldüğü köylerde hasarın boyutları ise ilçede yaşanan afeti gözler önüne serdi. Enerji nakil hatlarının kesildiği telefon hattını sağlayan direklerin devrildiği köye ulaşımın sağlanması ile birlikte vatandaşlar hasarlı evlerini boşlatarak ilçe merkezine inmeye başladı.

ENKAZA ULAŞILDI

Gürpınar Köyü'nde çöken ve 51 yaşındaki Esman Tolan'ın hayatını kaybettiği 80 yaşındaki annesi Esma Tolan'ın ise yaralı kurtarıldığı evin enkazına ise de bu sabah saatlerinde ulaşıldı. Yerle bir olan ve hiçbir eşyanın kurtarılamadığı evin ahırında ise 6 büyükbaş hayvanın da telef olduğu öğrenildi. Heyelanda çöken evin enkazı altında kalan ablası vefat eden Fahri Tolan şiddetli yağış olan o anları anlattı. Ablasının bir adım daha atabilmiş olsaydı kurtulacağını ifade eden Fahri Tolan, "Kaçmaya çalıştı ama yetiştirip kaçamadı. Sel bir anda geldi. Maalesef evin enkazı altında kaldı" dedi.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

3 gün sonra ulaşımın sağlanabildiği köylerde yaşayan vatandaşlar da ekiplerin geç gelmesine tepki gösterdi. Arkadaşının kamyonu balçığa gömüldüğünü anlatan Yahya Demirkapı, "Dere aniden taştı. Arkadaşım kamyonunu bırakıp canını zor kurtardı. 3 gün oldu köylere halen ulaşamıyoruz. 3 günde 3 metre ancak yol yapıldı. Bir makine çalışıyor, 5 makine bekliyor. Kimsenin burada kimseden haberi yok. Sele, afete karışmış haldeyiz" diye konuştu. Yöre sakinlerinden Mustafa Demirbaş ise 'Köyde yeni yapılan köprüler yıkıldı, menfezler tıkandı. Ama 300 yıllık tarihi kemer köprü sapa sağlam ayakta. Bu yeni yapıları nasıl yapıyorlar anlayamıyoruzö diyerek tepkisini dile getirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Senoz Vadisi Gürpınar Çayeli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title