Haberler

Rektör'den Kazankaya Kanyonu'nda Bilimsel Araştırma Önerisi

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Yozgat'ın Aydıncık ile Çorum'un Ortaköy ilçeleri arasında içerisinden Çekerek Irmağı'nın geçtiği, farklı bitki ve kuş türleriyle birlikte tarihi kalıntıların bulunduğu 12 kilometre uzunluğundaki Kazankaya Kanyonu'nda bilimsel araştırma ve incelemelerin yapılması gerektiğini söyledi.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Yozgat'ın Aydıncık ile Çorum'un Ortaköy ilçeleri arasında içerisinden Çekerek Irmağı'nın geçtiği, farklı bitki ve kuş türleriyle birlikte tarihi kalıntıların bulunduğu 12 kilometre uzunluğundaki Kazankaya Kanyonu'nda bilimsel araştırma ve incelemelerin yapılması gerektiğini söyledi.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, üniversiteye bağlı Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü'nden bazı araştırmacıların 2008 yılında gerçekleştirdikleri bilimsel araştırmada, sadece Kazankaya Kanyonu'nda yetişebilen 2 ayrı bitki türünün keşfedildiğini söyledi. Uçar, Yozgat'ın Aydıncık ilçesi Kazankaya köyünden başlayıp Çorum'un Ortaköy ilçesi İncesu köyüne kadar uzanan kanyon içerisindeki doğal güzelliklerin yanında mevcut farklı bitki ve kuş türleri ile tarihi kalıntılara yönelik geniş çaplı bilimsel araştırmaların yapılması gerektiğini anlattı. Bölgenin turizme kazandırılması gerektiğine işaret eden Rektör Uçar, kanyonda gerek Bozok Üniversitesi olarak, gerekse diğer üniversitelerin bilimsel gruplarının zaman içerisinde çeşitli araştırmalar yaptıklarını, köklü bir çalışma ile bilgilerin güncellenmesi gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Uçar, 12 kilometre uzunluğundaki kanyon içerisinde tespit edilen kuş ve bitki türlerinin popülasyonları ile Hitit dönemine ait olduğu belirtilen tarihi kalıntıların yapılacak bilimsel araştırmalar sonucunda ortaya çıkartılmasının turizm açısından da büyük önem taşıdığını ifade etti. Üniversite olarak kanyonu yakından takip ettiklerini ve gezme imkanı bulduklarını kaydeden Rektör Uçar, 'Doğa harikası' olarak nitelendirdiği kanyon içerisinde valilik tarafından yaptırılacak gezi yollarının devreye girmesiyle üniversite öğrencilerine yönelik doğa sporlarıyla birlikte fotosafari gezilerinin de düzenlenebileceğinin altını çizdi.

Bozok Üniversitesi Rektörü Tamer Uçar, "Gerçekten doğa harikası bir bölge. Doğanın tüm güzellikleri su, yeşillik, kayalar burada mevcut. Gezilmesi görülmesi gereken yerlerden birisi. Yozgatımızın böyle çok yeri var. Keşfedilmeyi bekleyen doğa ile iç içe yaşanması için tavsiye edebileceğimiz yerler. Bu manada herkesi böyle yerleri gezip, görüp keşfetmeleri için davet ediyorum" dedi. - Yozgat

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bozok Üniversitesi Tamer Uçar Kazankaya Yozgat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title