Haberler

Projeler Adamı: Ahmet Yılmaz

Bizce Yapım şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yılmaz, "Onların Gözünden" diyerek öncelikle otizmli çocuklarla birlikte kameralar arkasına geçti .

Onların Gözünden Türkiye'nin "En"leri projesindeAjda Pekkan, Demet Sabancı, Saadettin Saran, Deniz Baysal, Mustafa Ceceli, İsmail Hacıoğlu, Furkan Andıç gibi ünlü isimlerle çocuklarımız aynı kareyi paylaşarak fotoğraf karelerine onların gözünden neler yaşadıklarını göstermişti.

Ahmet Yılmaz projenin amacını şöyle özetledi: " Eğitimle her gün biraz daha yol katedebilen, içlerinde gizli başarılar saklayan özel çocuklara bu proje ile faydalı olabilmek adına onlara fırsat vererek öncelikle fotoğraf eğitimi aldırıp ardından Türkiye'nin önde gelen isimleri ile onların gözünden, onların hisleriyle fotoğraflarını çekmelerini sağlamak öncelikli hedefimizdir."

Onların Gözünden İş Dünyası olarak projenin ikinci ayağını gerçekleştiren Yılmaz, otistik çocuklarla beraber bu kez Türkiye'nin önde gelen işadamlarını görüntüledi. Yılmaz;

"Projede bulunan İş dünyasının önde gelen isimleri otizmli bireylerin ve ailelerin manevi yaşamına katkıda bulunarak ve onların adına seslerini ve farkındalıklarını ön plana çıkaracaklarını düşünmekteyiz. Projenin kendi başına belgesel nitelik taşıyacağına inanıyoruz. Projemize dahil olan otistik bireylerin davranışlarının gözlemlenerek (ikili ilişkiler, odaklanabilme, yönlendirebilme… vb.) sonucunda nihai bir raporun oluşturulabilmesi ile topluma entegrasyon sağlanmasında bu türlü çalışmaların sağlayacağı başarıyı ve bu projelerin hedeflenen amaca ulaşabilme sonucunu görmeyi hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz dönemlerde Kansersiz Yaşam Senin Elinde diyerek, pek çok ünlü ismi bir araya getiren Ahmet Yılmaz, kansere farkındalık yaratmak ve erken teşhisin önemine dikkat çekmek üzere başarılı bir projeye daha imza attı. Liv Hospital Ulus, Kızılay ve Sizin İçin Burdayız Platform'unun işbirliği ile gerçekleşen "Kansersiz Yaşam Senin Elinde" sosyal sorumluluk projesinde, akciğer kanserinin bir numaralı sebebi olan "Sigaraya Hayır" demek için, birçok ünlü sanatçı ve cemiyet hayatının önde gelen isimleri gönüllü olarak yer aldı. Projeye destek veren sanatçılar Ayça Turan, Barış Yurtçu, Birand Tunca, Can Yaman, Deniz Baysal, Ekin Uzunlar, Görkem Sevindik, Sevcan Yaşar, Yusuf Güney olurken, cemiyet hayatından da Aslışah Alkoçlar, Mert Kamaz, Melis Özer, Naz Karmaşak, Nazlı Orman, Neşe Gönül, Yasmin Gülman ve Zeynep Kartal gibi önemli isimler de yer aldı.

Türkiye Kaykay Federasyonu ve Sosyal Sorumluluk Projesi Gönüllüleri tarafından bu sene ilki düzenlenen kaykay festivalinde de imzası olan Ahmet Yılmaz, projenin amacının Olimpiyat oyunlarında önemli bir yere gelen kaykay sporunun geniş kitlelere yayılmasını hedefleyen aynı zamanda sağlıklı ve kansersiz yaşam için hareketin önemine dikkate çekmeyi amaçladıklarını söyledi. Sokaktan olimpiyatlara mottosuyla 3 Kasım'da Bebek Parkı'nda düzenlenen etkinlik Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde gerçekleşti. Özge PEKER önderliğinde, Gülay KAMAZ ve Reyhan İPEKEL, Naz Kamaşak'ın destekleri ile İstanbul'un gönüllülerine ve yüreği bu çocuklar için atan ünlülere ulaşarak iş, sanat, spor ve sosyal yaşamın ünlü isimlerin katılımıyla gerçekleşti.

Son dönemlerde çekimlerine devam ettiği ve bu yıl 3. sü düzenlenecek olan "Onların Gözünden Futbol Dünyası" projesiyle Yılmaz; "Farkında olmak için farklı bakmanın yeterli" olduğuna inandığını söylüyor. Hayat Paylaşım ve Dayanışma Derneği işbirliği ve dernek başkanı Revna Demirören'le birlikte,"Onların Gözünden Futbol Dünyası" projesinde şehit, gazi ve engelli polis ailelerinin çocukları objektiflerin arkasına geçiyor. Çocuklar bu kez Türkiye'nin 4 büyük futbol kulübünün başkanları, teknik direktörlerive futbolcularının fotoğraflarını çekiyor. Çekilen fotoğraflar iş, sanat, spor dünyasının ünlü isimlerinin katılımıyla 3 Aralık tarihinde Emek Sineması'nda gerçekleşecek olan özel bir lansmanda sergilenecek. Maddi- manevi katkı sağlayacak olan "Onların Gözünden Futbol Dünyası" projesiyle yoluna devam eden Ahmet Yılmaz yeni projelerle adından söz ettirmeye devam edecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Futbol Güncel Haberler

title