Haberler

"Poyrazköy'de Ele Geçirilen Mühimmat" Davası

"Gölcük'te ele geçirilen belgeler" ile "ÇYDD ve ÇEV yöneticileri hakkındaki iddialar"a ilişkin dosyaların birleştiği 11'i tutuklu 85 sanıklı "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat" davasında, sanıklardan emekli Deniz Binbaşı Levent Bektaş'ın...

"Kafes eylem planı", "Amirallere suikast",

" Gölcük'te ele geçirilen belgeler" ile "ÇYDD ve ÇEV yöneticileri hakkındaki iddialar"a ilişkin dosyaların birleştiği 11'i tutuklu 85 sanıklı " Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat" davasında, sanıklardan emekli Deniz Binbaşı Levent Bektaş'ın avukatının, "reddi hakim" talebi reddedildi.

Davanın 3 Temmuz'daki duruşmasında sanıklardan Levent Bektaş'ın avukatı Hüseyin Ersöz'ün reddi hakim talebini inceleyen İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, tarafsızlığı gölge düşürecek herhangi bir neden bulunmadığı gerekçesiyle söz konusu talebi oy birliğiyle reddetti.

Davaya bakan ve reddi hakim talebi nedeniyle yaklaşık 2 aydır duruşma tarihi veremeyen İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, reddi hakim talebinin karara bağlanmasının ardından duruşmanın 15 Ekim Pazartesi ve 19 Ekim Cuma günü yapılmasına karar verdi.

Sanıklardan emekli Deniz Binbaşı Levent Bektaş'ın avukatı Hüseyin Ersöz, 3 Temmuz'daki duruşmada, taleplerinin yerine getirilmediği gerekçesiyle, mahkeme başkanı ile 2 üye hakim için "reddi hakim" talebinde bulunmuştu.

Mahkeme heyeti, söz konusu talebin haklı bir nedene dayanmadığını ve dosyayı sürüncemede bırakma amacı taşıdığı görüşünde olduklarını bildirmişti.

Talebi reddine karar veren heyet, yasal gerekçeler dolayısıyla "reddi hakim" talebinin üst mahkeme olan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesini ve bu mahkemenin vereceği karara göre işlem yapılmasını karar vermişti.

Muhabir: Enes Can

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Levent Bektaş Poyrazköy İstanbul Gölcük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title