Haberler

Porselen Boyama Eğitimi Sertifika Töreni

Yıldız Sarayı Vakfı tarafından geleneksel Türk sanatları arasında yer alan çini ve porselen sanatının yaşatılarak gelecek nesillere aktarılması amacıyla başlatılan eğitimlere katılan 20 öğrenciye sertifikaları, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'nın katılımıyla verildi.

Yıldız Sarayı Vakfı tarafından geleneksel Türk sanatları arasında yer alan çini ve porselen sanatının yaşatılarak gelecek nesillere aktarılması amacıyla başlatılan eğitimlere katılan 20 öğrenciye sertifikaları, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'nın katılımıyla verildi.

Unico Sigorta sponsorluğunda TBMM Milli Saraylar'a bağlı Yıldız Porselen Fabrikasında başlatılan eğitimlerin Vera Yıldız Park'ta düzenlenen sertifika töreninde, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu tarafından gönderilen tebrik telgrafı okundu.

Törende konuşan, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, güzel ve anlamlı bir amaç için toplandıklarını, iyi insanların, iyi amaçlarla bir araya geldiklerinde ortaya şaheserler çıktığını, bu eserlerin de hayatı güzelleştirdiğini anlattı.

Yıldız Sarayı Vakfı ile Yıldız Çini ve Porselen Fabrikası ile yapılan işbirliği sonucunda 20 kursiyerin bu sanatı öğrendiğini ve porselen eğitimi sertifikalarını aldıklarını belirten Bahçekapılı, "Bu güzel ve anlamlı organizasyon için hem Yıldız Sarayı Vakfına hem de Yıldız Çini ve Porselen Fabrikası yöneticilerine ve katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum." dedi.

Kursiyerlerin el emeği, göz nuruyla ortaya çıkardıkları ve yapacakları eserlerin değerli olduğunu belirten Bahçekapılı, şöyle konuştu:

"Çünkü üreteceğiniz her eser özgün desenler taşıyan nitelikli sanat eserleri ve dünyada tek olacak. Bu yolda sizler hem ülkemiz kültürüne değer katacaksınız hem de kaybolmaya yüz tutmuş bir sanat dalına can suyu olacaksınız. Birileri insanlığı yıkarken, etrafı istemediğimiz şiddetle kasıp kavururken, insanlığı yok ederken, sizler renk ve desenlerinizle hayata anlam vereceksiniz. Ne kadar teşekkür etsek az. Sizleri yürekten kutluyorum, hayatı süsleme yolunda başarılar diliyorum."

AK Parti Ar-Ge Başkan Yardımcısı Zeynep Karahan Uslu da bir milletin derinliğinin, gücünün ve insanlık mirasına katkısının en belirgin biçimde kendini gösterdiği alanların başında sanatın geldiğini söyledi.

Ülkelerin özgün sanat ürünlerini korudukları, yarınlara geliştirerek aktardıkları kadar medeniyet çizgilerini geliştirdiklerini de dile getiren Uslu, şöyle konuştu:

"Dünya nezdinde de çok özgün bir yerimiz olduğu açıktır. Hat sanatından, ebruya, minyatürden sedefkarlığa, cam sanatından, tezhibe geleneksel sanatlarımızın her biri adeta bitimsiz bir derya olarak yanı başımızdadır. Bu medeniyet değerlerimiz içinde ayrıcalıklı konuma sahip unsurlardan biri de porselen sanatımızdır. Toprağın ateşle dansı diyebileceğimiz porselencilik, narinliği, ihtişamı, zerafeti, güzelliği ve renklerinin parlaklığıyla insanları yüzyıllardır cezbediyor. İngiliz filozof, Herbert Read'in ifadesiyle, 'Bir toplumun kültür seviyesini anlamak için o ülkede yer alan seramik eserlere bakınız'. Aslolan geçmişin ihtişamına hayranlıktan alınan ilhamla yeni ufuklara yol almaktır. Yıldız Porselen Fabrikamızsa işte tam da budur. Cennet mekan Sultan Abdülhamid Han'ın mirası olan bu kurum Anadolu geleneğinin yeni yorumlarını porselen sanatı üzerinden sunmuş ve sunmaya devam ediyor. Kuruluşundan itibaren dünya çapında seçkin sanat ürünleri ortaya koydu. Bugün de TBMM'nin koruyucu kanatları altında seçkin güzellikler üretile geliyor. Bizler de Türkiye'nin tek Saray Vakfı olarak dünyada daima saraylar eliyle korunmuş bir sanatın gelişimine katkı sunmak adına Yıldız porselen fabrikamızla işbirliği yaparak, kurumun oluşturduğu porselen boyama eğitimi organize ettik. Artık kursiyerlerimiz aylar süren meşakkatli eğitim süreçlerini tamamladılar. Bu husustaki yetkinliklerini ürün vererek ortaya koyabilme noktasına geldiler. Ülkemize verecekleri katkılardan dolayı tebrik ediyoruz."

Konuşmaların ardından Uslu, Bahçekapılı'ya ve Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın eşi Şule Ünal'a katkılarından dolayı, teşekkür plaketi verdi.

Ardından 3 ay süren eğitime katılan 20 öğrenciye sertifikaları, Bahçekapılı, Uslu, AK Parti İstanbul milletvekilleri Tülay Kaynarca, Belma Satır ve Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın eşi Şule Ünal tarafından verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Ayşe Nur Bahçekapılı Zeynep Karahan Uslu Mahir Ünal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title