Haberler

Yakalandığı sırada polislere saldırıdan yargılanan Ceren'in katiline 15 yıl 9 ay hapis cezası verildi

Güncelleme:

Ordu'da takip ettiği üniversite öğrencisi Ceren Özdemir'i canavarca hisle öldürdüğü için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çaptırılan Özgür Arduç, yakalandığı sırada iki polis memurunu bıçakla yaraladığı gerekçesiyle yargılandı. Son sözleri "Cezamın kesilmesini istiyorum. Başka bir şey istemiyorum" olan Arduç, 15 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Altınordu ilçesi Zaferimilli Mahallesi'nde, 3 Aralık 2019 günü akşam saatlerinde Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi balerin Ceren Özdemir (20), bale kursundan çıkıp evinin önüne geldiğinde kendisini takip eden cezaevi firarisi Özgür Arduç tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Özgür Arduç, bir gün sonra kent merkezinde esnaf tarafından yakalanıp polise teslim edildi. Arduç, bindirildiği polis otosunda 2 polis memurunu da bıçakla yaraladı.

Yakalandığı sırada polislere saldırıdan yargılanan Ceren'in katiline 15 yıl 9 ay hapis cezası verildi

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET CEZASI VERİLDİ

Tutuklanan Özgür Arduç, Ceren Özdemir'i öldürmesine yönelik eyleminden dolayı Ordu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılamada, "canavarca hisle kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çaptırıldı. Özgür Arduç'un polis memurları Zeki Çelik ve Haydar Değerli'ye yönelik eyleminden dolayı 'yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle bir kişiyi öldürmeye teşebbüs' suçundan hakkında dava açıldı. Daha önceki duruşmalarda, polis memurlarından Zeki Çelik'te geçici duyu ve organ kaybı oluştuğunun bildirilmesi üzerine mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumu'ndan kati rapor talep etti. Raporun mahkemeye ulaşmaması nedeniyle sanık Arduç hakkında süre göz önüne alınarak, bu davada tahliye kararı verildi.

Yakalandığı sırada polislere saldırıdan yargılanan Ceren'in katiline 15 yıl 9 ay hapis cezası verildi

POLİS MEMURUNU YARALAMA SUÇUNDAN YARGILANDI

Raporun mahkemeye ulaşması üzerine sanık Özgür Arduç hakkında açılan davanın 8'inci duruşması yapıldı. Ordu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada polis memurlarından Zeki Çelik ile Özgür Arduç'un avukatı yer alırken, diğer polis memuru Haydar Değerli katılmadı. Van'daki cezaevinden duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlanan Arduç'un koronavirüs tedbirleri kapsamında maske, eldiven taktığı ve tulum giydiği görüldü.

15 YIL, 9 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Özgür Arduç, mahkeme başkanının "Son olarak söylemek istediğin bir şey var mı?" sorusuna, "Cezamın kesilmesini istiyorum. Başka bir şey istemiyorum" cevabını verdi. Mahkeme heyeti, polis memurlarından Zeki Çelik'i öldürmeye teşebbüsten 15 yıl, Haydar Değerli'yi ise yaralamaktan 9 ay olmak üzere, Özgür Arduç'u 15 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ceren Özdemir Ordu Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (2)

mehmet yalçın:

YA BU İŞTE BİR YANLIŞLIK MI VAR ACABA? MAHKEME BU ADAMI DENETİMLİ SERBESTLİKLE BIRAKMAMIŞ MI? İLGİNÇ GELDİ!!!

7
1
yanıtYanıtla
bekir yapici:

DENETIMLI DENEN ZIRVAYLA TOPLUM ZARARLILARINI SABIKALI SUC MAKINASI PISLIKLERI SAPIKLARI TEKRAR SOKAGA SALAN YARGI MENSUPLARINA NASIL YORUMLARLA TEPKIMIZI VERIYORSAK KANUN CERCEVESINDE HAK EDENE GEREKEN CEZALARI VEREN YARGI MENSUPLARINIDA YORUMLARIMIZDA DESTEKLIYELIM TEBRIK EDELIM KUTLUYALIM BELKI BU SEKILDE HALKTAN DESTEK ALAN SAVCILAR YARGICLAR HAKIMLER GÖREVINI GEREKTIGI GIBI YAPAR CÜNKI GÖRÜNÜSTE BIZI YÖNETENLERIN ADALET SISTEMINI DÜZELTME GIBI BIR DERTLERI YOK.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title