Haberler

PKK Terör Örgütüne Büyük Darbe

'Neşter' Kod İsimli Operasyonda, Sağlık Müdürlüğü Deposundan Temin Edilerek Terör Örgütü PKK Kamplarına Götürülmek Üzere Hazırlanmış Yaklaşık 15 Bin Adet İlaç ve Tıbbi Malzeme Ele Geçirildi.

Van Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 'Neşter' kod isimli operasyonda, Sağlık Müdürlüğü deposundan temin edilerek terör örgütü PKK kamplarına götürülmek üzere hazırlanmış yaklaşık 15 bin adet ilaç ve tıbbi malzeme ele geçirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Kuzey Irak'taki terör kamplarına yönelik başlatılan kara harekatında ağır darbe alan teröristlere gönderilmek üzere hazırlanan ilaçlar düzenlenen bir operasyonla ele geçirildi. Bir ihbarı değerlendiren Van Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Sağlık Müdürlüğü'nde ilaçların bulunduğu depo sorumlusu olan A.B. ile aynı kurumda hizmetli olarak görev yapan K.C. yaklaşık 3 ay boyunca takip edildi. Takibe alınan devlet memurları depodaki ilaçları evlerine götürerek paketledikten sonra terör örgütü kamplarına gönderilmek üzere Ü.Ş. ile H.Ş. isimli örgüt elemanlarına teslim etmeye çalışırken operasyon düzenlendi. Van merkez Şerefiye, Bahçıvan ve Süphan Mahallesi'nde bulunan 4 ayrı eve Ele geçirilen malzeme arasında ilaçlarla birlikte bir hastane ameliyathanesinde bulunması gereken tıbbi malzemeler, serumlar, kanamayı durdurmaya yarayan malzemeler, buhar makinesi ve çok sayıda medikal malzemesi bulunduğu belirtildi.eş zamanlı düzenlenen operasyonda A.B., K.C., Ü.Ş. ve H.Ş. isimli şahıslar yakalanıp gözaltına alınırken, ilaçlara da el konuldu.

İLAÇLAR 100 YATAK KAPASİTELİ HASTANEYE YETECEK DÜZEYDE Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyonda ele geçirilen ilaçların, 100 yatak kapasiteli hastaneye yetecek düzeyde olduğu belirtildi. İlaçlarla birlikte bir hastane ameliyathanesinde bulunması gereken tıbbi malzemeler, serumlar, kanamayı durdurmaya yarayan malzemeler, buhar makinesi ve çok sayıda medikal malzemesi bulunduğu belirtildi.

DEVLET KURUMUNA AİT İLAÇLAR PKK KAMPLARINA GÖTÜRÜLECEKTİ Sağlık Müdürlüğü deposundan il merkezi ve köylerde bulunan sağlık ocaklarına gidecek malzemeleri terör örgütü kampına göndermek için hazırlayan şahısların 'İhale malıdır, satılmaz' ibaresi olan devlet kurumuna ait ilaçları kara harekatında ağır kayıplar veren terörist kamplarına gönderileceği tespit edildi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kamplarda ağır yenilgiye uğrattığı terör örgütüne Van Emniyet Müdürlüğü de son operasyon ile şehirde darbe üstüne darbe vurdu. Gözaltına alınan 2'si devlet memuru 4 kişi Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde yapılan sorgularının ardından Devlet Hastanesi'ne götürülüp sağlık kontrolünden geçirilerek adli mercilere sevk edildi.

(AKK-MET-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title