Haberler

PKK Karakol İnşaatına Saldırdı

Güncelleme:

Şemdinli'de, karakol inşaatında çalışan işçilerin bulunduğu araç PKK'lılar tarafından saldırıya uğradı.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi Yeşilova Köyü yakınlarında, Eşe Tepe bölgesindeki karakol inşaatında çalışan işçilerin bulunduğu araca, dün gece bir grup terörist otomatik tüfeklere ateş açtı. Saldırıda işçilerden 1'i hayatını kaybederken, 3 işçi yaralandı.

Vali Vekili Önder Bozkurt, yaralıların Şemdinli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığını söyledi. Bölgede kaçan teröristlerin yakalanması için operasyonlar sürüyor.

DEHŞET ANLARINI ANLATTILAR

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Derecik beldesi Yeşilova köyünde PKK mensuplarının saldırısına uğrayan işçiler dehşet anlarını anlattı.

Yeşilova köyü üs bölgesinde bulunan Eşetepe'deki yeni karakol inşaatında çalışan işçiler, önceki akşam PKK mensuplarının silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda Van Özalp nüfusuna kayıtlı Fevzi Altunç hayatını kaybederken, Bahattin Aşğa, Ahmet Mencioğlu ve Burhan Bilici isimli işçiler ise yaralandı.

Helikopterle Hakkari Fatih Kışlası'na getirilen yaralı işçiler, buradan ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Dehşet anlarını anlatan Mardin nüfusuna kayıtlı Ahmet Mencioğlu, "Biz arabayla şantiyeye beton dökmeye gidiyorduk. Birden saldırıya uğradık. Orada 6 kişi bulunuyorduk. Bir arkadaşımız ölürken, 4 kişi de yaralandı" dedi.

Saldırıdan yara almadan kurtulan sürücü Burhan Bicil ise, "Örgüt bizi telefonla uyarıyordu ancak önlem alınmadı. Askeriye 1 kilometre ötede iken arkadaşlarımızı öldürdüler. Hepimiz ölebilirdik" ifadelerini kullandı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Hakkari Valiliği, Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesi Yeşilova'da meydana gelen saldırı ile ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Bölge halkımızın yaşam kalitesini yükseltmek, sağlık hizmetinin her noktaya ulaşmasını sağlamak, bölgenin imarı için yolların geliştirilmesini ve ıslahını yapmak maksadıyla Şemdinli ilçesi Derecik beldesi Yeşilova Mahallesi'nde yol inşaatında çocuklarına ekmek götürmek gayesiyle büyük fedakarlıklarla çalışan inşaat işçileri, 19 Mayıs günü saat 07.15'te minibüsle iş yerine giderken ırak sınırdan gelen bölücü terör örgütü mensupları tarafından hunharca silahlı saldırıya uğramıştır. Saldırıda 1 işçi şehit olmuş, 3 işçi yaralanmıştır. Yaralı işçiler helikopterle tahliye edilerek Hakkari Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştır. Vefat eden işçimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz" denildi.

TOKİ'NİN YAPTIĞI YENİ KARAKOLLARI İSTEMİYORLAR

TOKİ, Güney Doğu dağlarındaki 250 sınır karakolunun hepsini yeni baştan inşa ediyor. Bu da PKK'yı büyük ölçüde rahatsız ediyor çünkü yeni karakollar güvenlik açısından eskilerine nazaran çok daha iyi.

Karakollar özellikle bölgeye en hakim tepe noktalarına yapılıyor. 80 santim kalınlığındaki dış duvarlar havan ve roket saldırılarına karşı güçlendirilmiş malzemeyle inşa ediliyor. Binaların çatısı havan toplarına karşı dayanıklı, dış kapıların tamamı çelik, pencereler de kurşun geçirmez camla kaplı. Karakolun dışı da üç aşamalı özel betonarme duvarlarla çevriliyor. Yatakhane ve yemekhane gibi askerlerin toplu olarak bulunduğu bölümler karakolun tam ortasında yeralıyor. Depolarda bir hafta yetecek kadar yiyecek-içecek ve cephane mevcut.

ASKERE SÜPER GÜVENLİK

Karakollarda Mehmetçiğin güvenliği için ne gerekiyorsa düşünülmüş. 12 metre yüksekliğindeki kuleler nöbet tutan askerleri, taciz atışı ve keskin nişancı tehlikesine karşı korumak için özel tasarlandı. Askerler nöbet mevzilerine açık alandan değil, yeraltından tüneller aracılığıyla ulaşıyor. Karakol çevresinin emniyeti ise Aselsan tarafından geliştirilen "izci" adı verilen uzaktan kumandalı robot araçlarla sağlanıyor. 8 kilometreyi rahatlıkla görebilen elektronik ateşleme sistemli termal kameralar 7 gün 24 saat çalışıyor. Hareket eden bütün cisimler, hatta kuşlar bile izlenebiliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şemdinli Devlet Hastanesi Yeşilova Derecik Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
title