Haberler

Özge, yürümeyi öğrendiği düzenekle koşu antrenmanına başladı

Güncelleme:

ANTALYA'da 6,5 aylık dünyaya gelip, 13 günlükken sol bacağı kesilen kızı Özge'ye (6) yürüyebilmesi için evinin tavanında 150 TL maliyetle kurduğu düzenekle yürümeyi öğreten Ali İhsan Yıldırım (41), şimdi aynı düzenekle çocuğunun koşabilmesi için antrenman yaptırmaya başladı.

ANTALYA'da 6,5 aylık dünyaya gelip, 13 günlükken sol bacağı kesilen kızı Özge'ye (6) yürüyebilmesi için evinin tavanında 150 TL maliyetle kurduğu düzenekle yürümeyi öğreten Ali İhsan Yıldırım (41), şimdi aynı düzenekle çocuğunun koşabilmesi için antrenman yaptırmaya başladı.

Antalya'nın Kepez ilçesinde yaşayan, alüminyum doğrama ustası Ali İhsan Yıldırım ve eşi İlknur Yıldırım'ın (37) Özge isimli kızları, 1 Ocak 2013'te 6,5 aylık olarak dünyaya geldi. İddiaya göre, özel hastanede kuvözde bacağına takılan kateter nedeniyle sol bacağını diz kapağından kaybeden Özge, babasının evin tavanına 150 TL harcayarak kurduğu düzenekle yürümeye başladı. DHA'nın gündeme getirdiği Özge için yürüme protezi yapıldı. Kullandığı protezden daha gelişmiş özelliklere sahip proteziyle alıştırma yürüyüşleri yapan Özge, tek başına yürüyüp merdivenleri de çıkabilir hale geldi. Makara sistemiyle evde yürümeye çalışırken gündeme gelen Özge, şimdi koşabilmesi için babasının geliştirdiği tavan düzeneği ile antrenmanlara başladı.

'HEDEFİMİZ, ARKADAŞLARI GİBİ KOŞMASINI SAĞLAMAK'

?Yaklaşık 3 yıl önce evin tavanına yerleştirdiği düzenek ile Özge'nin yürümeyi öğrendiğini belirten Ali İhsan Yıldırım, "Pandemi sürecinden dolayı Özge bir süre dışarı çıkamadı. Bunun için de Özge'nin hareketlerinde kısıtlama oldu. Şimdi yeniden yürüyebilmesi ve hatta koşabilmesi için çalışmalara başladık. Hedefimiz, yürüyüş ve koşu protezi ile Özge'nin okul arkadaşları gibi koşmasını sağlamak" dedi.

Özge'nin yürümeyi öğrendiği düzeneği çok sevdiğini belirten Yıldırım, "Koşmasını sağlamak için özellikle bu düzeneği kullanıyorum. Çünkü düzenekten önce sürekli düşüyordu ancak bu sistem onu düşürmediği için güven veriyordu. Dışarıda da uzun yürüyüşler yaptırıyoruz. İnşallah yürümeyi nasıl öğrettiysem koşmayı da öğreteceğim" diye konuştu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İhsan Yıldırım Antalya Kepez Haberler

Bakmadan Geçme

TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu final mi yapıyor? Sandık Kokusu bitiyor mu 2024? Taş Kağıt Makas final mi yapıyor? Taş Kağıt Makas bitiyor mu 2024? Kuruluş Osman final mi yapıyor? Kuruluş Osman bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu 21. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 159. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Deliha 2 konusu nedir? Deliha 2 oyuncuları kimler? Deliha 2 filmi ne zaman, nerede çekildi? Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 158. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title