Haberler

Özel Alev Lisesi'nden Comenıus Programı

Güncelleme:

Özel Alev Lisesi'nden Comenıus programı ile Danimarka çıkarması!

Özel ALEV Lisesi; Avrupa Birliği destekli Comenius Programı kapsamında Danimarka'nın Horsens kentinde Horsens Gymnaium'u ziyaret etti. "Çevre" teması kapsamında Samso Adası'nda ki Green Academy'i ziyaret eden öğrenciler adada yeşil çevreci bir dünya oluşturmada öncü uygulamaları analiz ettiler.

Socrates Programı kapsamında yer alan Comenius; Erasmus, Lingua, Minerva'nın da yer aldığı 8 uluslararası eğitim programından biri olarak uygulanmakta. Socrates Programı; Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Avrupa Birliği ile İlişkiler Genel Müdürlüğü'nce kurulan Ulusal Ajanslar tarafından yürütülüyor. Ulusal Ajanslar, Avrupa Birliği'ne üye ve aday ülkelere maddi destekte bulunarak; AB eğitim ve gençlik programlarından yararlanmalarını sağlıyor. Bu programlarından biri olan Comenius; farklı ülkelerden, aynı yaş grubundaki öğrencilerin, ortak bir konuda çalışarak birbirlerinin kültürlerini tanıması amacıyla gerçekleştirilmekte.

"Lise Eğitiminde Çevre Koruma ve Çevresel Atık Uygulamaları"nın 2.si, proje koordinatörü olan İspanya'dan Les Vega De Mar'ın proje ortaklarından Türkiye'den Özel ALEV Lisesi, Danimarka'dan Horsens Gymnasium'un, Avusturya'dan Htbla Hallein'in, Polonya'dan Publiczne Lıceum O.Vi. Opolu'nun katılımlarıyla Danimarka'nın Horsens kentinde gerçekleşti.

Özel ALEV Lisesi öğrencileri; "çevre" temalı projeler hazırlayıp yabancı dil bilgilerini de kullanarak grup çalışmaları gerçekleştirmelerinin yanı sıra yabancı kültürlerin çevre konusundaki tutumlarını, farklılıklarını gözlemleyerek yeni dostlar da edindiler.

Comenius programı süresince projede yer alan öğrenciler ve öğretmenler sürdürülebilirlik örneği olan Samso Adası'ndaki Green Academy'i ziyaret ederek yeşil çevreci bir dünya oluşturmada öncü uygulamaları analiz ettiler. Ulusal parkı da ziyaret ederek Avrupa Birliği tarafından koruma altında olan bölgede yaşayan bitki ve hayvanlarla ilgili bilgi toplayan öğrenciler kendi ülkelerine ait "Çevre Sorunlarının Dünü, Bugünü ve Yarını" başlıklı poster sunumlarını gerçekleştirdiler.

Özel ALEV Okulları; öğretmenleri ve öğrencileri; etkin İngilizceleri, yaratıcılıkları ve çevreye gösterdikleri özenle ülkemize ve dünyaya önemli katkılar sağlamaya devam ediyorlar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Devlet Planlama Teşkilatı Avrupa Birliği Danimarka Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sergen Yalçın Beşiktaş'a mı geliyor? #9917 Sergen Yalçın Beşiktaş ile anlaştı mı? 1 Dolar alış ve satış ne kadar? Kapalıçarşı Dolar fiyatı ne kadar? CANLI Dolar kuru! ANKET GELDİ: AK Parti neden kaybetti? AK Parti yerel seçimde neden oy kaybetti, ilk sırada ne var? #128204 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü okullar tatil olacak mı? Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? 29 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Anneler gününe özel sözler neler? Anneler günü için anlamlı, kısa mesajlar! Anneler Günü hediye fikirleri neler? #128144 El yapımı anneler günü hediyesi ne yapılır? Anneler Günü Hediyesi ne olur? Şehmus Özer kimdir, neden öldü? Şehmus Özer hangi takımlarda oynadı? 29-30 Nisan Bursa'da elektrik kesintisi olacak mı? Bursa'da hangi mahallede, nerede elektrik kesintisi olacak? Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında ne oldu? Ankaraspor- Nazilli Belediyespor maçında şike mi oldu? Hangi ülkede İspanyolca konuşan sayısı daha fazladır? Kim Milyoner Olmak İster'de soruldu; Meksika, Arjantin, İspanya... Anneler Günü ne zaman, kaç gün kaldı? #128144 2024 Anneler Günü hangi güne denk geliyor? Aycan Yanaç sevgilisini kimle yakaladı? Aycan Yanaç olayı nedir, sevgilisi ne yaptı? Kobra Murat kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kobra Murat kaç yaşında, nereli? Kobra Murat biyografisi! Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım evleniyor mu? #128141 Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım ne zaman evlenecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title