Haberler

Osmangazi'nin Eğitime Yüzde Yüz Desteği Sürüyor

Güncelleme:

Başkan Dündar, "Osmangazi Belediyesi olarak ilçemizin ihtiyaç duyduğu her alanda hizmet üretmeye devam ediyoruz"

Osmangazi Belediyesi'nin Eğitim Yatırımları Sürüyor

Osmangazi Belediyesi'nin, eğitime olan desteği kesintisiz sürüyor. Cem Sultan Lisesi bahçe düzenlemesi ve çıkmaz sokak açılışının startı, okul bahçesinde düzenlenen törenle verildi.

Törene, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Cihat Çini, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Osmangazi Belediye Başkanı Yardımcıları ve davetliler katıldı.

Osmangazi Belediyesi, ilçede klasik belediyecilik hizmetlerinin dışında eğitim, sağlık, spor ve çevre gibi sosyal belediyecilik alanındaki hizmetleri kesintisiz sürüyor. Okul bahçesinin güvenliğini sağlamak ve öğrencilere daha sağlıklı eğitim ortamı oluşturmak amacı ile projelendirilen Cem Sultan Lisesi bahçe ve çevre düzenleme çalışmalarının başlangıcı için düzenlenen törende konuşan Başkan Dündar, "Osmangazi Belediyesi olarak eğitime yüzde yüz desteğimizi kesintisiz sürdürüyoruz. Çocuklarımız, gençlerimiz, güvenli ve verimli bir eğitim ortamında geleceğe hazırlansınlar diye bugüne kadar 200'e yakın okulumuza hizmet verdik. Osmangazi Belediyesi olarak ilçemizin ihtiyaç duyduğu her alanda hizmet üretmeye devam ediyoruz" dedi.

Sosyal sorumluluk projelerinin içerisinde, eğitimin çok önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Dündar, "Osmangazi'de vatandaşlarımızdan gelen hiçbir talebe duyarsız kalmıyoruz. Bu güne kadar, çocuklarımız güvenli ve verimli bir eğitim ortamında geleceğe hazırlansınlar diye 189 okulumuzun bahçesini düzenledik, duvar yaptık, yol yaptık, spor sahası oluşturduk, yeşillendirdik. Gerektiğinde ek derslikler yaptık, güvenlik noktası oluşturduk. Cem Sultan Lisemizin yanında kalan atıl alanı değerlendirerek, okulumuza bir bahçe oluşturacağız. Gençlerimize, spor sahası, dinlenme ve yeşil alanları ile sağlıklı bir eğitim alanı kazandıracağız. Ayrıca bahçe duvarı ile de okulumuzun güvenliğini sağlayacağız" dedi.

Osmangazi'de, eğitim alanında iki büyük projeyi daha hayata geçirdiklerini, Murad Hüdavendigar Lisesi ve Eğitim Kompleksi ile Mutlular Mahallesi Osmangazi Belediyesi İlköğretim Okulunun, hem mimarisi, hem de işlevselliği ile önemli yatırımlar olduğunu ifade eden Dündar, "36 derslikli Murad Hüdavendigar Lisesi, laboratuvarları, çok amaçlı salonları, kütüphaneleri, spor salonları ile yatılı olarak tasarlanmış örnek bir eğitim kampüsü olacak. Osmangazi İlköğretim Okulu da 24 dersliği, modern mimari özellikleri ile mahallemizin ihtiyaçlarına cevap verecek. Eğitimden sağlığa, spordan sanata insana hizmet eden, gelecek nesillerimize fayda sağlayan her alanda kesintisiz hizmetlerimizi bundan sonra da sürdüreceğiz" diye konuştu.

Cem Sultan Lisesindeki bahçe ve çevre düzenlemeleri ile birlikte, okulun önünden geçen 2. Kulluk Sokak'ın devamı olan çıkmaz sokağı da açacaklarını belirten Dündar, Osmangazi'de bu güne kadar 67 çıkmaz sokak açtıklarını söyledi.

Törene katılan AK Parti Bursa Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi İsmet Su, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı kutladı. Su, "Bu yapılanlar, seçim kaygısı taşıyarak gerçekleştirilmiş hizmetler değildir. Osmangazi'de sayın başkanımızın bu güne kadar gerçekleştirdiği hizmetlerin bir parçasıdır" dedi. Su, "AK Parti iktidarı ile birlikte yerel yönetimler, klasik belediyecilik hizmetlerinin dışında, vatandaşın talepleri doğrultusunda projelere geliştirerek, modern Türkiye'nin inşasına çok önemli katkı sağlamıştır. İstikrarın getirdiği bu başarıyı sürdürmek için, 30 Mart yerel seçimlerinden de sizlerin desteğiyle güçlenerek çıkacağız" dedi.

İl Milli Eğitim müdürü Atilla Gülsar'da, Bu güne kadar eğitime verdiği destekler için Osmangazi belediye Başkanı Mustafa Dündar'a teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından Cem Sultan Lisesi bahçe ve çevre düzenleme çalışması ile, çıkmaz sokak açılış çalışmaları törenle başlatıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osmangazi Belediyesi Mustafa Dündar Cem Sultan İsmet Su Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title