Haberler

Orta Okul Öğrencilerinden Camide Hadis Yarışması

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde yer alan Şehit Hüseyin Çetin İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Gazi Süleyman Paşa Camisinde hadis yarışması düzenledi.

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde yer alan Şehit Hüseyin Çetin İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Gazi Süleyman Paşa Camisinde hadis yarışması düzenledi. Camide kılınan öğle namazının ardından başlayan yarışma programına cemaatte bulunan vatandaşlar da katıldı.

İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Hüseyin Kahraman kız ve erkek öğrencilerin kırk hadisi verilen zamanda ezberlediklerini belirterek, jüri önünde yapılacak olan puanlamayla ilk üçe girecek olan isimleri tespit edeceklerini söyledi. Eğitimci Hüseyin Şengil ve Hamit Aydemir ile Lapseki Müftüsü Remzi Karadoğan tarafından oluşturulan jüri üyeleri dört yüz tam puan üzerinden değerlendirmede bulundu. Bayan takipçilerinde üst kattan izlediği yarışmada gelen davetlilere kırk hadis kitabı dağıtılarak yarışmayı takip etmesi sağlandı. Yapılan oylama sonucunda Adem İlker Gürşen, 398 puanla birinci olurken, Işıl Tabu 396 puanla ikinci, Elif Nur Öğe 395 puanla üçüncü oldu.

İlçe Müftüsü Remzi Karadoğan ve Milli Eğitim Müdürü Ali Kocabaş tarafından dereceye giren öğrencilere meal kitabı ve altın takdim edildi. Milli Eğitim Müdürü Ali Kocabaş bundan 14 veya 15 sene önce İmam Hatip Liselerinin orta kısmının kapandığını hatırlattı. O günden bugüne öğrencilerin küçük yaşlarda hadis ve kuran ilmini yeteri kadar öğrenemediğinin altını çizen Kocabaş, geçen yıl uygulanan 4+4+4 eğitim sistemiyle birlikte sorunun ortadan kalktığına değindi. İlçe Müftüsü Remzi Karadoğan yaptığı açıklamada " Öğrencilerimiz Peygamber Efendimizin hadislerini ezberlemek üzere evlatlarımız uzun bir gayret sarf etmişler. Peygamber Efendimizin hadisi şeriflerini ezberlemişler. Değerlendirme komisyonu olarak nasıl puan vereceğimizi düşünürken bütün öğrencilerimiz hadisi şeriflerin tamamına yakınını okudular. Öğrencilerimizin yapmış oldukları bizler içinde teşvik ve örnek olur inşallah. Peygamber Efendimiz kim din üzerine 40 hadisi ezberlerse kıyamet günü hangi kapıdan isterse o kapıdan cennete girecektir müjdesini veriyor" dedi.

Program sonunda Lapseki İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği tarafından hazırlanan pilav ve ayran ikramı yapıldı. Dernek Başkanı Metin Acar yarışan öğrencilerin hepsini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

(MU-GD

29.03.2013 09: 32: 17

TSI

NNNN - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Çetin Ali Kocabaş Çanakkale Lapseki Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
title