Haberler

Ölen Futbolcunun Ardından Amatör Maçlar Donduruldu

Sinop'ta maç sırasında dili boğazına kaçan Ayancık Belediyespor'un defans oyuncusu 27 yaşındaki Emrah Kandemir'in ölümü ardından Sinop Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu kentteki bütün amatör futbol karşılaşmalarını dondurma kararı aldı.

Sinop'ta maç sırasında dili boğazına kaçan Ayancık Belediye spor'un defans oyuncusu 27 yaşındaki Emrah Kandemir'in ölümü ardından Sinop Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu kentteki bütün amatör futbol karşılaşmalarını  dondurma kararı aldı.

Sinop 1'nci Amatör Küme Ligi'nde mücadele eden Ayancık Belediye spor'un defans oyuncusu evli ve 2 çocuk babası Emrah Kandemir'in ikili mücadele sırasında aldığı darbe sonucu dilinin boğazına kaçması sonucu ölmesi, amatör kulüplerini derinden üzdü. İhmaller nedeniyle yaşama veda etmek zorunda kaldığı ddia edilen Kandemir'in ölümü spor kamuoyunda geniş yankı buldu. Tepkiler de arkasından geldi.

Sinop Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ayhan Özhan, olayın ardından amatör spor kulüp yöneticilerinin kendilerine sağlıkla ilgili gerekli önlemler alınmadan maçlara çıkmak istemediklerini söylediklerini belirtti. Özhan, bunun üzerine yönetim Kurulu üyeleriyle yaptığı toplantı sonrasında kentteki bütün amatör futbol karşılaşmalarını dondurduklarını dile getirerek, şöyle dedi:

"Acı kaybımız Emrah Kandemir'in ölümü maalesef burada yaşanan ihmallerdir. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak biz özel bir şirketten ambulans istiyoruz. Bunun da maddi olarak belli bir karşılığı var. Ambulansın saati 164 TL. Bir maç yaklaşık 2 saat sürüyor. Zaman zaman maçlarımıza ekonomik nedenlerden dolaylı ambulans getiremiyoruz. Biz bu ambulansların bize ücretsiz olarak verilmesi yönünde Sinop Sağlık İl Müdürlüğü ile defalarca görüştük, konuştuk. Türk milleti olarak bir canımız gittikten sonra mı bu olayların önüne geçeceğiz dedik."

Emrah Kandemir'e müdahalenin geç yapıldığını ileri süren Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ayhan Özhan, bunun ders olmasını isterken şöyle konuştu:

"Bir daha Emrah'lar ölmesin. Biz tüm Amatör Spor Kulüpleri olarak aldığımız kararla tüm bu koşullar, sağlıklı ortamlar, sağlıkçısı, ambulansçısı sahaya gelmedikten sonra ne kulüplerimiz sahaya çıkma taraftarı ne de aileler çocuklarını sahaya yollama taraftarı. Kimse çocuğunu sokakta bulmadı. Herkes çocuklarını sahalara gönderirken resmi müsabakaya gönderiyorum rahatlığıyla yolluyor. Resmi müsabaka bunlar mahalle maçları değil. Lütfen bu gerekli tedbirler alınsın. Gerekli düzenlemeler yapılana ve tedbirler alınana kadar maçları dondurma kararı aldı.  Bu olaylar bir daha yaşanmaması için herkes görevini yapsın." - Sinop

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Emrah Kandemir Ayancık Sinop Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500

Yorumlar (1)

Taskin Arslanoglu, Hof/Almanya:

Sayin Federasyon Baskani Ayhan Bey , Bu gibi aci olaylarin önlemini önceden almaniz gerekirdi. Sinop''ta Amatör futboldadaha cok aciklariniz oldugu kanaatindeyim, Size Allah kolaylik versin. Almanya''danbir ihtiyacin olursa her zaman emrinize amadeyim. Selamlar.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title